Publisert: 01.01.25

Hvordan får man en sunnere livsstil?

La oss se litt på hva som kan være nyttig å ha i matpakken når du spiser lavkarbo eller ketogent. Men først litt om Keto1200 Kickoff 2025 og det å endre livsstil. Dette kan være en stor utfordring, spesielt når man står alene i prosessen. Mange av oss har et ønske om å spise sunnere og leve et mer aktivt liv, men det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte.

Det er her en godt planlagt kostplan kan være til stor hjelp. Med klare retningslinjer og en strukturert tilnærming kan man gradvis gjøre de nødvendige endringene for å oppnå en sunnere hverdag.

Vi har utviklet kostplaner som er spesielt tilpasset en sunn livsstil, der fokuset er på å utelate raske karbohydrater og i stedet prioritere rene og naturlige råvarer. Kostplanene er utviklet for å gjøre overgangen til et sunnere kosthold så enkel som mulig, samtidig som den gir kroppen den næringen den trenger for å fungere optimalt.

Du kan være trygg på at kostplanen gir de resultatene du er ute etter. Mange tusen kvinner og menn har allerede spist seg fri fra livsstilssykdommer og redusert vekten.

Keto1200 Kickoff 2025 er for deg som er klar for å kickstarte året med sunn, næringsrik og mettende mat. Deg som ønsker å gå raskt ned i vekt og gjenvinne din idealvekt. Deg som ønsker å nå dine mål i fellesskap med andre. Deg som ønsker oppfølgning på mail. Deg som ønsker å være den første til å teste våre helt nye Keto12o0 oppskrifter.

Sunne matpakketips

La oss se litt på lavkarbo og keto i matpakken. Interessen for matpakker har økt de siste årene, og mange legger ned mer innsats for å spise sunt. Selv om det kan være fristende å holde seg til den samme matpakken hver dag, er det helsefremmende å variere kostholdet. En variert matpakke bidrar til et bredere spekter av næringsstoffer og gjør lunsjen mer spennende.

Du finner et variert register av matpakkeoppskrifter i våre kostplaner. Under her finner du også flere oppskrifter som passer fint i matpakken, nå som du skal i gang med en sunn livsstil i 2025.

Frokost bowl - yoghurt, granola og bær.

Frokost bowl – yoghurt, granola og bær.

Her er noen tips til en sunn og variert matpakke:

  • Prøv forskjellige typer lavkarbo brød laget av fiber og frø, og kombiner med et variert utvalg av pålegg og grønnsaker.
  • Hjemmelagde knekkebrød med ditt favoritt-pålegg.
  • Gresk eller tyrkisk yoghurt med hjemmelaget granola og bær kan være et smakfullt og næringsrikt valg.
  • Lag eggerøre og spis dette sammen med avokado og grønnsaker for en proteinrik lunsj.
  • Chiapudding med bær og nøtter.
  • Fiskekaker eller karbonader med grønnsaker gir en god balanse mellom proteiner og vitaminer.
  • Hjemmelaget suppe av grønnsaker er en mettende og næringsrik lunsj.
  • Salater med egg, kylling, avokado og nøtter i ulike sammensetninger er sunt og godt.
  • Har du rester etter middagen har du et godt utgangspunkt for en mettende lunsj.

Se i listen under for eksempler på oppskrifter på brød, knekkebrød, grøt, granola etc. du kan ta med i matpakken. 

Oppskrifter som passer til matpakken


 




Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola

Serveringer 1 norgesglass
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 35 minutter

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g valnøtter
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g kokosolje eller meierismør
  • 20 g Sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Bruk en morter eller kjevle til å hakke mandler, valnøtter og gresskarkjerner til ønsket størrelse. Eller pulser et par runder i en foodprosessor.
  • I en separat bolle, bland sammen smeltet kokosolje, sukrin gold, kanel og salt.
  • Bland inn nøtter og frø. Rør godt til alt er jevnt fordelt.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir eller i en airfryer.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 8 minutter. Rør om og stek i ytterligere 5-10 minutter, frem til granolaen er gyllen. Stek alternativt i airfryer på 160 grader i ca. 10 minutter. Sjekk granolaen underveis for å sikre at den er sprø og gyllen.
  • Avkjøl helt. Oppbevar i en lufttett beholder.
Servering : 100 gram | Kalorier : 610kcal | Karbohydrater : 3,5g | Protein : 17g | Fett : 56g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no


 




Lavkarbo salte frøknekkebrød med rosmarin

Lavkarbo salte frøknekkebrød med rosmarin (glutenfritt)

Serveringer 1 stekebrett (1 brett gir 16 knekkebrød)
Allergener
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 125 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g sesamfrø
  • 75 g linfrø
  • 1 ss Fiberhusk (malt psyllium)
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts tørket rosmarin (valgfritt)
  • Maldonsalt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland i rosmarin etter ønske.
  • Smør deigen jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Rutt opp med pizzahjul.
  • Stø over maldonsalt, dersom du ønske ekstra salte knekkebrød.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 minutter. Følg med, så de ikke blir brent.
  • Kutt knekkebrødene med et pizzahjul med en gang du tar stekebrettet ut av ovnen.
  • Avkjøl på rist. Oppbevar i en lukket boks. Holdbar i flere uker.
Kalorier : 147kcal | Karbohydrater : 0,6g | Protein : 6g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no




Lavkarbo avokadosalat med syltet rødløk

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

  • 25 g Fun light appelsinsaft konsentrat
  • 15 g olivenolje
  • 15 g hvitvinseddik
  • 5 g balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 1 klype pepper

Salat

  • 2 egg
  • 100 g romano salat mix, eller en annen grønn salat
  • 0,25 agurk
  • 0,25 gul paprika
  • 1 stor avokado
  • 40 g fetaost i blokk
  • Syltet rødløk 
  • Chiliflak

Karamelliserte valnøtter

  • 25 g valnøtter
  • 1 ss Sukrin gold
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten i en skål.
  • Kok egg i ca. 7-8 minutter, slik at de blir hardkokt.
  • Stek valnøttene i en tørr stekepanne sammen med salt og Sukrin gold. Stek til nøttene får farge og søtningen har smeltet rundt nøttene.
  • Bland vinaigretten godt sammen med den ferdig kuttede romanosalaten. Dander salaten i serveringsskåler.
  • Kutt agurk og paprika i små terninger og bland inn i salaten.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og ta kjøttet ut av skallet. Kutt avokadokjøttet i tynne skiver og legg over salaten.
  • Rens eggene og del i en eggedeler eller med en kniv. Legg over salaten.
  • Smuldre fetaosten over salaten. Topp med karamelliserte valnøtter, syltet rødløk og chiliflak etter ønske.
Kalorier : 534kcal | Karbohydrater : 4,2g | Protein : 14g | Fett : 47g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no





Lavkarbo frokostmuffins. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo frokostmuffins

Serveringer 6 frokostmuffins
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 40 minutter

Ingredienser

  • 200 g cottage cheese
  • 30 g revet ost
  • 2 egg
  • Salt og pepper etter smak

Topping

  • 4 cherrytomater
  • 2 ss gresskarkjerner

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader over- og undervarme.
  • Bruk en ildfast- eller silikonlaget form og pensle bunnen med olje.
  • Kjør sammen alle ingrediensene i en blender eller stavmikser til det er jevnt og godt blandet. Fordel røren jevnt i formen. Topp med skivede cherrytomater og gresskarkjerner.
  • Stek midt i stekeovnen i ca. 25 minutter.
  • TIPS! Dersom du ønsker muffinsene ekstra crunchy kan du steke de i en airfryer et par minutter på 200 grader før servering.
Servering : 1 muffins | Kalorier : 105kcal | Karbohydrater : 0,7g | Protein : 9g | Fett : 7g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no





Lavkarbo knekkebrød

Lavkarbo knekkebrød (glutenfritt)

Serveringer 1 langpanne (en langpanne = 16 knekkebrød)
Allergener
Egg
Melk
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 25 minutter

Ingredienser

  • 3 egg
  • 3 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 75 g revet ost (kan utelates)
  • 0.5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle.
  • Bre blandingen utover et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å få en jevn og fin spredning av røren.
  • Stekes på midterste rille i 15 minutter. Følg med, så de ikke svir seg.
  • Kutt knekkebrødene med et pizzahjul med en gang du tar bakebrettet ut av ovnen. Kutt de i den størrelsen du ønsker.
  • La knekkebrødene avkjøle seg på rist. Når de er avkjølt kan de oppbevares i en boks på kjøkkenbenken.
Kalorier : 149kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 7g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no





Lavkarbo steinalderbrød

Steinalderbrød (glutenfritt)

Serveringer 1 brød (ett brød gir ca. 40 tynne skiver)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

  • 1 neve miks av friske urter (kan utelates)
  • 1 dl olivenolje evt. en annen olje
  • 6 egg
  • 120 g valnøtter
  • 120 g mandler
  • 120 g linfrø
  • 120 g sesamfrø
  • 120 g gresskarkjerner
  • 120 g solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 75 g revet ost til topping (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Lag urteolje ved å stavmikse urter og olje.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Frø og nøtter kan enten være hele eller kjøres noen runder i en foodprosessor.
  • Hell innholdet i en bakepapirkledd brødform.
  • Strø over revet ost, dersom du ønsker det.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
  • Avkjøl brødet på rist.
Servering : 1 skive | Kalorier : 148kcal | Karbohydrater : 0,9g | Protein : 4,9g | Fett : 13g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød. 
Dersom du mangler noen av de tørre ingrediensene kan du øke mengden av noe annet. Du kan mikse sammen nøtter, frø og kjerner du liker, så lenge du passer på at total vekt av de tørre ingrediensene blir 720 g.
Brødet kan fryses eller oppbevares i kjøleskap.

 




Lavkarbo rømmebriks

Lavkarbo rømmebriks (glutenfritt)

Serveringer 1 langpanne (én langpanne gir 16 briks)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 40 minutter

Ingredienser

  • 6 egg
  • 200 g seterrømme eller creme fraiche
  • 75 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 pakke Eldorado frømiks (én pakke tilsvarer 300 gram frø)
  • 20 g fiberhusk (psyllium)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Bland til du ser at massen tykner.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt utover hele brettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Del i ruter med pizzahjul og avkjøl på rist.
  • Oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken i noen dager eller i frys for lengre holdbarhet.
Servering : 1 frøbriks | Kalorier : 220kcal | Karbohydrater : 1,1g | Protein : 9,3g | Fett : 19g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Dersom du ikke ønsker å bruke Eldorado frømiks kan du mikse sammen din egen miks av frø tilsvarende 300 gram. 
Prøv for eksempel denne varianten: 75 gram sesamfrø, 100 gram linfrø, 100 gram gresskarkjerner og 25 gram chiafrø. 




Lavkarbo ostelapper

Lavkarbo ostelapper (glutenfritt)

Serveringer 1 bakebrett (1 brett gir 6 lapper)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 20 minutter

Ingredienser

  • 4 egg
  • 125 g revet mozzarella eller annen ost
  • 50 g seterrømme eller creme fraiche
  • 3 ts Fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • Evt. valmuefrø til topping

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La røren hvile i ca. 5 min, slik at den tykner.
  • Legg bakepapir på et bakebrett. Fordel røren i sirkler på brettet. 2 ss er nok til én lapp.
  • Strø over valmuefrø eller annen topping.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til de er gylden.
Kalorier : 161kcal | Karbohydrater : 0,8g | Protein : 11g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no


 




Omelett bakt i ovn

Omelett bakt i ovnen med chorizo

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 30 g chorizopølse (eller baconterninger)
  • 0,25 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 4 egg
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss kaldt vann
  • 0,5 ts tørket dill
  • 1 klype chilipulver
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • 60 g revet ost
  • 2 ss fetaost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
  • Kuttet chorizo, paprika og vårløk i små biter.
  • Pisk sammen egg, creme fraiche, vann. dill, chilipulver, salt og pepper. Rør inn chorizo, paprika og vårløk.
  • Smør en liten ildfast form med olje og hell blandingen i formen. Strø over revet ost og fetaost.
  • Stek midt i stekeovnen i ca. 20 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Kalorier : 444kcal | Karbohydrater : 2,9g | Protein : 30g | Fett : 35g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no





Lavkarbo nøttegrøt med chiafrø

Lavkarbo nøttegrøt med chiafrø

Serveringer 1 porsjon
Allergener
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl vann evt. plantemelk uten sukker
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss mandelmel
  • 2 ss hakkede valnøtter
  • 1 ts avfettet linfrømel
  • 0,5-1 ts foretrukket søtning (kan utelates)
  • 1 klype salt

Forslag til topping

  • Meierismør
  • Kanel
  • Sukrin gold

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til grøten i en kjele og kok opp. La koke et par minutter, til grøten tykner. Smak til med søtning og salt.
  • Legg grøten over i en skål og server for eksempel med smørøye, kanel og søtning.
Kalorier : 365kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 13g | Fett : 31g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no


 




Lavkarbo smoothie bowl med cottage cheese og blåbær

Lavkarbo smoothie bowl med cottage cheese og blåbær

Serveringer 1 porsjon
Allergener
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 5 minutter

Ingredienser

  • 150 g cottage cheese
  • 150 g blåbær
  • 100 g mandelmelk uten sukker evt. en annen type melk
  • 1 ss Sukrin:1

Toppingforslag

  • Cottage cheese
  • Blåbær
  • Chiafrø
  • Mandelsmør

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en blender og kjør smoothien til en glatt og jevn røre. Hell i serveringsskål.
  • Topp smoothie bowlen med din foretrukne topping.
Kalorier : 235kcal | Karbohydrater : 14g | Protein : 21g | Fett : 9g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no




Lavkarbo vafler

Lavkarbo chaffle

Serveringer 4 vafler
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 12 minutter

Ingredienser

  • 4 egg
  • 100 g raspet mozzarella (du kan også bruke vanlig hvitost)

Fremgangsmåte

  • Bland ingrediensene i en bakebolle.
  • Varm vaffeljernet til middels/høy varme og smør med olje eller smør.
  • Stek til vaflene er sprø.
Kalorier : 176kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 15g | Fett : 13g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Server gjerne lavkarbo vafler/chaffle med kjøttpålegg, ost eller med bær og krem.
Eksperimenter gjerne med å tilsette krydder eller prøv deg på en søtere variant ved å tilsette søtning.



Lavkarbo chiapudding med bringebær

Lavkarbo chiapudding med bringebær

Serveringer 1 porsjon
Allergener
Ingen

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 3 timer

Ingredienser

Chiapudding

  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr evt. noen dråper vaniljeekstrakt
  • 100 g frosne bringebær
  • 1 ss Sukrinmelis

Toppingforslag

  • Pasjonsfrukt
  • Bær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken godt før du åpner den. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller boks.
  • La chiapuddingen stå i kjøleskap frem til den har tyknet. Minst tre timer, og helst over natten.
  • Lag bringebærsaus ved å varme fryste bringebær i en kjele. Tilsett sukrinmelis etter smak. Bruk en stavmikser til å lage bringebærsaus.
  • Rør godt i chiapuddingen før du legger pudding og bringebærsaus lagvis i serveringsglass. Toppes med for eksempel pasjonsfrukt, bringebær, blåbær og sitronmelisse.
Kalorier : 487kcal | Karbohydrater : 6g | Protein : 10g | Fett : 43g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no