[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616755800678{margin-bottom: 0px !important;}»]

Sukrin som erstatning for sukker

Sukrin er mye brukt som sukkererstatning i Norge. Sukrin er søtning basert på erytritol, og i noen tilfeller en blanding av erytritol og annen søtning, blant annet stevia (steviol glykosider) og tagatose.

Sukrin utvikles av norske Funksjonell Mat, og finnes i dag i flere versjoner, både flytende og i pulverform. Under finner du en oppsummering av de forskjellige typene sukrin med bruksområder og innhold.

Dersom du ønsker å vite mer om hva forskning har funnet om tilsetningsstoffene i sukrin, kan du lese mer om dette i våre artikler om erytritol, stevia og tagatose.

>>>Tabellen med oversikt over søtningsgrad for hvert enkelt søtstoff finner du her

Lavkarbo sjokoladekakebombe

Vi bruker sukrin-produkter i vår bakst. Som i lavkarbo sjokoladekakebombe, der vi har brukt både sukrin melis og sukrin gold.

Funksjonell Mat

Hvem er funksjonell mat? Dette skriver de på sine nettsider:

Funksjonell Mat AS ble stiftet i 2007. Vårt mål er å tilby innovative produkter som gjør det enklere å leve sunt. Alle våre produkter er basert på naturlige ingredienser og er utviklet av oss. Etterspørselen etter produktene våre har økt enormt, og vi er nå representert i de fleste land i Europa.

Sukrin i Sarah Bernard kake

Vi har brukt sukrin-produkter i en rekke av våre kaker og søtsaker, som for eksempel i denne Sarah Bernard kaken i langpanne. Den inneholder finesse bakesukker og sukrin sirup gold.

Oversikt over sukrin produkter og annen søtning fra Funksjonell Mat

Finesse bakesukker

Finesse bakesukker kan kjøpes i alle landets helsekostbutikker og på tights.no.

Sukrin

  • Ingredienser: Erytritol
  • Kalorier: 0.
  • Karbohydrater: 0.
  • Søtningsgrad: Ca. 70% av sukker.
  • Bruksområder: Erstatter strøsukker, som for eksempel på müsli, lavkarbo mandelgrøt, lavkarbo rømmegrøt eller i desserter.
  • Ulemper: For mye vil gi en metallisk/kjølende smak. For stor mengde i bakverk kan gjøre bakverket tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av totalinnholdet i oppskriften.
  • Tips: Bruk det i kombinasjon med annet søtstoff. Det kan med fordel blandes med for eksempel stevia eller tagatesse. Noen blander det også med sukker for å få ned sukkerinntaket, men dette vil selvsagt ikke anbefales dersom du ønsker å spise lavkarbo/keto.
Vanlig sukrin. Bilde fra funksjonellmat.no

Vanlig sukrin. Bilde fra funksjonellmat.no.

Sukrin:1

  • Ingredienser: Erytritol og steviol glykosider (stevia)
  • Kalorier: 0.
  • Karbohydrater: 0.
  • Søtningsgrad: Ca. 100 % av sukker.
  • Bruksområder: Erstatter strøsukker, som for eksempel på müsli, lavkarbo mandelgrøt, lavkarbo rømmegrøt eller i desserter.
  • Ulemper: For mye vil gi en metallisk/kjølende smak. For stor mengde i bakverk kan gjøre bakverket tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av total-innholdet i oppskriften.
  • Tips: Bruk det i kombinasjon med annet søtstoff. Det kan med fordel blandes med for eksempel stevia eller tagatesse. Noen blander det også med sukker for å få ned sukkerinntaket, men det vil selvsagt ikke være anbefalt om du ønsker å spise lavkarbo/keto.

Sukrin:1. Bilde fra funksjonellmat.no.

Sukrinmelis

Sukrinmelis. Bilde fra Funksjonell mat

Sukrinmelis. Bilde fra funksjonellmat.no.

Sukrin Gold

Sukrin Gold. Bilde fra Funksjonell mat.

Sukrin Gold. Bilde fra funksjonellmat.no.

Sukrin+

  • Ingredienser: Erytritol og steviol glykosider (stevia).
  • Kalorier: 0
  • Karbohydrater: 0
  • Søtningsgrad: Dobbelt så søtt som sukker.
  • Bruksområder: I bakst som skal være søtere enn det som passer med vanlig sukrin. For eksempel dersom sukker normalt utgjør fra 20- 40 prosent av totalinnholdet i oppskriften.
  • Ulemper: For mye vil gi en metallisk/kjølende smak. For stor mengde i bakverk kan gjøre bakverket tørt og hardt. Bør ikke brukes i større andel enn 20 % av totalinnholdet i oppskriften.
  • Tips: Bruk det i kombinasjon med annet søtstoff. Det kan med fordel blandes med for eksempel stevia eller tagatesse. Noen blander det også med sukker for å få ned sukkerinntaket, men det vil selvsagt ikke anbefales dersom du ønsker å spise lavkarbo/keto.
Sukrin+. Bilde fra Funksjonell mat.

Sukrin+. Bilde fra funksjonellmat.no.

Sukrinsirup

[/vc_column_text][mk_gallery images=»12585,12584,12583″][vc_column_text css=».vc_custom_1616755832559{margin-bottom: 0px !important;}»]Tagatesse

Tagatesse er også et mye brukt søtstoff fra Funksjonell mat. Tagatesse er like søtt som Finesse bakesukker, altså omtrent dobbelt så søtt som sukker.

>> Les om Tagatesse her
>> Tabellen med oversikt over søtningsgrad for hvert enkelt søtstoff finner du her

Faktainformasjonen i denne artikkelen er i hovedsak hentet fra Funksjonell Mat sine nettsider. Du kan lese mer om sukrin og Funksjonell Mat sine produkter på deres nettside, som du finner her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1612286803076{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 50px !important;}»]

Andre artikler om søtstoffer

[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=»post» max_items=»-1″ style=»lazy» items_per_page=»3″ element_width=»12″ item=»5005″ grid_id=»vc_gid:1616755402586-0c27f3ae-40ef-2″ taxonomies=»191″][/vc_column][/vc_row]