Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1705239018394{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo steinalderbrød, et mektig og godt brød!

Steinalderbrød er et saftig brød med deilig smak av frø og nøtter. Brødet er også superenkelt å lage. Det eneste du trenger å gjøre er å raskt blande sammen ingrediensene og sette brødet i ovnen. Brødet skal verken eltes eller heves.

KLIKK HER FOR RASK, TRYGG OG VARIG VEKTNEDGANG MED KOSTPLAN UTVIKLET AV LEGER OG SYKEPLEIERE

Vi skal ikke ta på oss æren for denne oppskriften. Vi har forsøkt å finne opphavet men uten å lykkes. Vi har imidlertid pimpet originaloppskriften litt, for å gjøre brødet enda mer smakfullt, og enda sunnere:

Steinalderbrød med urteolje

Det finnes mange måter å lage steinalderbrød. I staging.omhelse.no sin versjon av steinalderbrød har vi tilsatt urter og toppet brødet med revet ost. Du kan utelate dette dersom du ønsker det. Begge variantene er knallgod.

10 fakta om steinalderbrød

  1. Glutenfritt – Perfekt for de med cøliaki.
  2. Svært få karbohydrater – Perfekt for deg som ønsker å gå ned i vekt.
  3. Godt for fordøyelsen.
  4. Påvirker blodsukkeret i liten grad.
  5. Gir god og langvarig metthetsfølelse.
  6. Inneholder gode og sunne fettkilder.
  7. Inneholder næringsrike nøtter.
  8. Vitamin- og mineralrikt.
  9. Svært proteinrikt.
  10. Perfekt i et lavkarbokosthold.

Lavkarbo steinalderbrød

Bra for fordøyelsen

Visste du at steinalderbrød kan være veldig bra for fordøyelsen? Enkelte sliter med forstoppelse, også når de spiser lavkarbo-mat. Da kan en eller to skiver steinalderbrød få fart på fordøyelsen.

Steinalderbrød er lavkarbo og paleo

Brødet består av olje, egg, nøtter og frø og passer perfekt i et lavkarbo kosthold. Det er også et godt valg for deg som ønsker å gå ned i vekt fordi brødet gir en langvarig og god metthetsfølelse.

Du kan lese mer om lavkarbo kosthold her.

Du finner mange flere lavkarbo brødoppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1637094350502{margin-bottom: 0px !important;}»]Ferdig steinalderbrød bilde[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1736713442424{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo steinalderbrød

Steinalderbrød (glutenfritt)

Serveringer 1 brød (ett brød gir ca. 40 tynne skiver)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

  • 1 neve miks av friske urter (kan utelates)
  • 1 dl olivenolje evt. en annen olje
  • 6 egg
  • 120 g valnøtter
  • 120 g mandler
  • 120 g linfrø
  • 120 g sesamfrø
  • 120 g gresskarkjerner
  • 120 g solsikkekjerner
  • 1 ts salt
  • 75 g revet ost til topping (kan utelates)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Lag urteolje ved å stavmikse urter og olje.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Frø og nøtter kan enten være hele eller kjøres noen runder i en foodprosessor.
  • Hell innholdet i en bakepapirkledd brødform.
  • Strø over revet ost, dersom du ønsker det.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 50 minutter.
  • Avkjøl brødet på rist.
Servering : 1 skive | Kalorier : 148kcal | Karbohydrater : 0,9g | Protein : 4,9g | Fett : 13g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Bruk gjerne økologiske ingredienser for et enda sunnere brød. 
Dersom du mangler noen av de tørre ingrediensene kan du øke mengden av noe annet. Du kan mikse sammen nøtter, frø og kjerner du liker, så lenge du passer på at total vekt av de tørre ingrediensene blir 720 g.
Brødet kan fryses eller oppbevares i kjøleskap.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]