[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742143294677{margin-bottom: 0px !important;}»]

Squash spaghetti med kjøttsaus, herlig hverdagsmat!

Squash spaghetti med en skikkelig god kjøttsaus, selvsagt lavkarbo. Du lager enkelt spaghetti av squash med en spiralkutter, men du trenger ikke å kjøpe dette dersom du ikke har det. Du kan fint kutte strimler av squashen, med en kniv.

Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus. Foto: Aina Sjo.

Kjøttsausen inneholder mange gode smaksforsterkere som blåmuggost, rødvinseddik og sorte oliven. Du kan fint la være å bruke disse ingrediensene dersom du ønsker en enda enklere oppskrift, men vi anbefaler deg å teste denne oppskriften da den er skikkelig god.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742143217653{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo squashspaghetti med kjøttsaus

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • Olivenolje til steking
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss oksefond
  • 1 ts rødvinseddik
  • 2 ss hakket sort oliven
  • 1 ss blåmuggost (kan utelates)
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper
  • 1 squash
  • 20 g raspet parmesan til topping

Fremgangsmåte

  • Kutt sjalottløk i terninger.
  • Varm olivenolje i en stekepanne til medium temperatur. Stek sjalottløk i ca. 5 min, til den blir myk.
  • Bland inn kjøttdeig og tomatpuré, og stek i noen minutter før du tilsetter de øvrige ingrediensene, unntatt squash. Kok opp og la småputre uten lokk i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Vask squashen. Bruk en spiralkutter/spiralizer til å lage spaghetti. Bruk eventuelt en ostehøvel og skjær skiver før du deler skivene i strimler med en kniv.
  • Legg rå squash på et fat og topp med kjøttsaus. Du kan også røre squashen inn i kjøttsausen før du leggen den på fat.
  • Strø over raspet parmesan før servering.
Kalorier : 915kcal | Karbohydrater : 10,3g | Protein : 45g | Fett : 73g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]