Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1633430251623{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo sitronfromasj

Lavkarbo sitronfromasj er en nydelig dessert. Syrlig og søt, som er en god kombinasjon. Sitronskall er ett must, da dette virkelig hever smaker. Servér gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over sitronfromasjen.

Du kan enten lage fromasjen i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv. Du kan for eksempel gjør dette litt mer avansert ved å tilsette lagvis lavkarbo sitronfromasj og sukkerfri gele. Lager du dette i ett glass får du ett flott mønster i glasset.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»19376,19374″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1732445756673{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo sitronfromasj

Lavkarbo sitronfromasj

Serveringer 4 porsjoner

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 60 g Finesse bakesukker
  • 2 egg
  • 1 økologisk sitron (saften og skallet)
  • 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)

Toppingforslag

  • Raspet sjokolade uten sukker
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Vask sitronen godt, rasp av det ytterste, gule skallet, og press ut saften.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
  • Rør inn sitronsaften i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen og halvparten av sitronskallet. Spar resten til topping.
  • Fordel sitronfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Før servering dryss over resten av sitronskallet. Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker og sitronmelisse.
Kalorier : 340kcal | Karbohydrater : 2,6g | Protein : 7g | Fett : 31g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Lavkarbo sitronfromasj smaker godt sammen med bær. Lag for eksempel en saus av jordbær, ved å mose jordbær med en stavmikser og hell sausen over fromasjen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]