Lavkarbo pesto med persille og basilikum, plukket i egen urtehage!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Hjemmelaget lavkarbo pesto kan brukes til alt fra ekstra smak på brødskiven, på pizza, i en god brokkolisalat, i en god påleggs salat eller som topping på kjøtt eller fisk. Bruksområdet er stort.

Pesto er en ypperlig måte å konservere urtene og gi de lang holdbarhet i en annen form. Pesto kan stå lenge i en lukket beholder i kjøleskap eller fryses. Frys for eksempel pesto i isbitposer og ta opp en terning etter behov.

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Kruspersille inneholder 1.6 gram karbohydrater per 100 gram. Persille er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), B-vitaminet folat, vitamin-C samt kalium. Den er også en kilde til vitamin-E, vitamin-K, kalsium og jern. Du kan lese mer om kruspersille her: Kruspersille | Bama.

Basilikum inneholder 1.2 gram karbohydrater per 100 gram. Hvis du bruker mye basilikum vil du nyte godt av at den er rik på kostfiber, vitamin-A (betakaroten), vitamin-K, jern, kobber og B-vitaminet folat. Den er også en kilde til vitamin-C, kalsium og magnesium. Du kan lese mer om basilikum her: Basilikum | Bama.

Pesto kjøpt i butikk inneholder ofte solsikkeolje. Solsikkeolje inneholder mye omega-6, som kan være usunt og betennelsesfremmende i store mengder. Vi bruker derfor extra virgin olivenolje i vår lavkarbo pesto.




Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Lavkarbo pesto med persille og basilikum

Serveringer 1 krukke (én krukke gir ca. 16 ss)
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 10 minutter

Ingredienser

  • 50 g pinjekjerner
  • 40 g revet parmesan
  • 40 g kruspersille
  • 25 g basilikum
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene på medium temperatur i en tørr stekepanne, for å få frem den gode nøttesmaken.
  • Bland alle ingrediensene, unntatt sitron, salt og pepper, i en foodprosessor og bland til en jevn pesto. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Hell på krukke og oppbevar i kjøleskap. Pestoen kan også fryses og tas opp etter behov.
Servering : 1 ss | Kalorier : 89kcal | Karbohydrater : 0,6g | Protein : 1,6g | Fett : 8,9g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no