[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742144307242{margin-bottom: 0px !important;}»]

Nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus, servert med hasselback sellerirot

Nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus gir et skikkelig mørt kjøtt! Servert med hasselback sellerirot får du en nydelig lavkarbo middag.

Dette er en deilig rett som vi gjerne kan si at lager seg selv i ovnen. Du skal gjøre mye for å få et mer saftig resultat på kjøttet enn hva du får når du baker nakkekotelettene i fløtesaus.

Lavkarbo ovnsbakte nakkekoteletter i fløtesaus med hasselback sellerirot. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo ovnsbakte nakkekoteletter i fløtesaus med hasselback sellerirot. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo hasselback sellerirot er enkelt å lage og gir en spennende variasjon til tilbehøret. Det er også godt med smørdampet brokkoli eller aspargesbønner.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742144315746{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo ovnsbakte nakkekoteletter i fløtesaus med hasselback sellerirot. Foto: Aina Sjo.

Ovnsbakte nakkekoteletter med hasselback sellerirot

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Selleri
Sennep
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 15 minutter

Ingredienser

Hasselback sellerirot

  • 2 sellerirot stykker (ca. 150 g per stk.)
  • 4 ss meierismør
  • Malt muskat
  • Salt og pepper

Nakkekoteletter med grønnsaker

  • 2 sjalottløk
  • 75 g champignon
  • 2 til 4 nakkekoteletter (mengde etter ønske)
  • 2 ss meierismør

Fløtesaus

  • 1 ss meierismør
  • 0,5 dl varmt vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 g Crème Fraîche
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

Hasselback sellerirot

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens selleriroten og del den i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snitt tynne skiver langs hele roten.
  • Legg stykkene på hver sin smørklatt i en ildfast form. Dryss over muskat, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen.
  • Bak midt i ovnen i ca. 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.

Nakkekoteletter med grønnsaker og fløtesaus

  • Kutt sjalottløk i terninger og champignon i skiver.
  • Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne til medium/høy temperatur. Stek sjalottløk sammen med kotelettene som du steker i ca. 2 min på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, sammen med champignon.

Fløtesaus

  • Brun meierismør i stekepannen du stekte kjøttet i. Tilsett varmt vann og rør rundt slik at du får med deg all kraft fra stekepannen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til en jevn saus. Hell sausen over kjøttet i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min, sammen med hasselback sellerirot.
  • Server gjerne retten med dampet brokkoli.
Kalorier : 1002kcal | Karbohydrater : 8,3g | Protein : 43g | Fett : 87g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]