Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1700593636755{margin-bottom: 0px !important;}»]

Deilige lavkarbo tykklefser med kanelkrem

Lavkarbo tykklefser smaker akkurat som tykklefser skal smake; Nydelig! Vi syntes at det passer perfekt med smørkrem med kanel på tykklefser, da det gir den samme smaken som tradisjonelle tykklefser. Du kan også servere disse med syltetøy eller ost, dersom du foretrekker det.

Havrefiber

I denne oppskriften har vi brukt havrefiber som inneholder 0 gram karbohydrater. Dette kan du kjøpe på tights.no, eller i utenlandske nettbutikker. Havrefiber er nøytralt på smak. Det passer derfor godt som bindemiddel i denne oppskriften, slik at man får frem den gode smaken av kardemomme og hornsalt.

Lavkarbo tykklefser er både glutenfri og nøttefri.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»12999,13000″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/12/lavkarbo-tykklefser-7.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1700593558162{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo tykklefser

LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM

Serveringer 6 lefser
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

  • 65 g meierismør
  • 90 g kremost naturell
  • 3-4 ss seterrømme
  • 1 egg
  • 75 g kokosmel (fettredusert) (ikke kokosmasse)
  • 50 g havrefiber
  • 30 g Finesse bakesukker
  • 0.25 ts hornsalt
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ts xanthan gum

Kanelkrem:

  • 3 ss meierismør romtemperert
  • 1 ss kanel
  • 1 ss Finesse bakesukker (eller annen søtning)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og kremost i en kjele.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster og bland til en fast og jevn deig. Tilsett seterrømme frem til du får konsistens som en smidig bolledeig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl ut lefser mellom bakepapiret. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form.
  • Stek på medium temperatur i tørr stekepanne. Snu når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr. Oppbevar lefsene mellom to kjøkkenhåndklær.
  • Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt smører du et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire deler.
Kalorier : 282kcal | Karbohydrater : 3g | Protein : 5g | Fett : 24g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Lavkarbo tykklefser oppbevares i en lukket boks eller brødpose i kjøleskap. De kan også fryses.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]