«TikTok-bollene» i en sunnere utgave!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Trippel sjokoladebolle er laget av vår populære oppskrift på boller med havrefiber. Vi har tilsatt sjokolade i deigen, smeltet sjokolade til toppen og hakket sjokolade som strøssel.

Du har kanskje fått med deg at TikTok fenomenet Oskar Westerlin som i samarbeid med Bakstehuset har laget en sjokoladebolle som for øyeblikket rives bort fra butikkhyllene. Vi syntes det er kjekt med slike trender men ønsker samtidig å tilby en sunnere variant av denne bollen.

Trenger du tips til hvordan du kan aktivere gjæren eller tips til hva du gjør dersom du ønsker å bake uten gjær finner du informasjon om det her.
Lavkarbo trippel sjokoladebolle er glutenfri og nøttefri.
Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
Boller
- 150 g cottage cheese
- 2 dl kremfløte
- 50 g smeltet meierismør
- 3 egg str. M eller L
- 120 g havrefiber
- 4 ss Finesse bakesukker
- 2 ss fiberhusk (psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 0,5 ts salt
- 1,5 ts kardemomme
- 1 klype vaniljepulver (kan utelates)
- 220 g sjokolade uten sukker
Fremgangsmåte
- Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
- Grovhakk 1/3 av sjokoladen og kna sjokoladen inn i deig.
- Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
- Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
- Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
- Avkjøl på rist.
- Smelt 1/3 av sjokoladen over vannbad. Grovhakk den resterende mengden med en kniv.
- Dypp toppen av en avkjølt bolle i smeltet sjokolade før du strør over litt hakket sjokolade. Gjenta prosedyren med alle bollene. Sett kjølig og nyt når sjokoladen har stivnet.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no

Wow, smakte nesten helt likt som vanlige hveteboller. 10/10!
Så bra! Takk for tilbakemeldingen!