«TikTok-bollene» i en sunnere utgave!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Trippel sjokoladebolle er laget av vår populære oppskrift på boller med havrefiber. Vi har tilsatt sjokolade i deigen, smeltet sjokolade til toppen og hakket sjokolade som strøssel.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Du har kanskje fått med deg at TikTok fenomenet Oskar Westerlin som i samarbeid med Bakstehuset har laget en sjokoladebolle som for øyeblikket rives bort fra butikkhyllene. Vi syntes det er kjekt med slike trender men ønsker samtidig å tilby en sunnere variant av denne bollen.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Trenger du tips til hvordan du kan aktivere gjæren eller tips til hva du gjør dersom du ønsker å bake uten gjær finner du informasjon om det her.

Lavkarbo trippel sjokoladebolle er glutenfri og nøttefri.




Lavkarbo trippel sjokoladebolle

Lavkarbo trippel sjokoladebolle (glutenfritt)

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 4 ss Finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (kan utelates)
  • 220 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Grovhakk 1/3 av sjokoladen og kna sjokoladen inn i deig.
  • Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • Avkjøl på rist.
  • Smelt 1/3 av sjokoladen over vannbad. Grovhakk den resterende mengden med en kniv.
  • Dypp toppen av en avkjølt bolle i smeltet sjokolade før du strør over litt hakket sjokolade. Gjenta prosedyren med alle bollene. Sett kjølig og nyt når sjokoladen har stivnet.
Kalorier : 364kcal | Karbohydrater : 4,4g | Protein : 8g | Fett : 28g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt).