Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1629751559711{margin-bottom: 0px !important;}»]

Suksessterte, vår kakefavoritt i lavkarboversjon!

Lavkarbo suksessterte er vår favorittkake og denne er like god som originalen. Kaken har saftig mandelbunn og er toppet med fløyelsmyk gul krem.

Vi har tidligere laget lavkarbo dobbel suksessterte, som også har et lag med sjokoladekrem. Du finner oppskriften her. Vi har også oppskrift på lavkarbo Sarah Bernard i langpanne, som har mange av de samme ingrediensene som denne kaker. Du finner Sarah Bernard oppskriften her.

Du kan servere lavkarbo suksessterte helt tradisjonell uten pynt på den gule kremen, eller toppe kremen med for eksempel raspet sjokolade og/eller ferske bær. Vi har pyntet suksessterten med sukkerfri belgisk sjokolade frysetørket bringebær og pistasjnøtter.

Lavkarbo suksessterte

Bunnen er laget av mandler og med en kombinasjon av finesse bakesukker og Monster fibersirup. Fibersirup er med på å gjøre denne bunnen ekstra saftig, men du kan erstatte dette med lik mengde finesse bakesukker dersom du ønsker færre ingredienser.

Ønsker du andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. [/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/08/lavkarbo-suksessterte-10-scaled.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1727722773193{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo suksessterte

Lavkarbo suksessterte

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer

Ingredienser

Mandelbunn

  • 4 eggehviter M/L egg
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 50 g monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
  • 200 g mandler

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 125 g kremfløte
  • 90 g Finesse bakesukker
  • 150 g meierismør
  • 5 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver

Toppingforslag

  • sjokolade uten sukker
  • frysetørkede bringebær
  • Pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 20 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.
  • Smør bunnen med gul krem eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
  • Smelt sjokolade over vannbad før du sirkler dette over kaken. Dryss over knuste frysetørkede bringebær etter ønske.
Kalorier : 271kcal | Karbohydrater : 1,7g | Protein : 6,7g | Fett : 24,5g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]