[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742152914316{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo sjokoladefromasj, en dessert til alle som elsker sjokolade!

Lavkarbo sjokoladefromasj er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.

Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over fromasjen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt som topping. Er du glad i kokos kan du gjerne strø kokosmasse over sjokoladefromasjen, eller hakket sjokolade uten sukker.

Lavkarbo sjokoladefromasj. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sjokoladefromasj. Foto: Aina Sjo.

Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742152852988{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo sjokoladefromasj. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sjokoladefromasj

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 35 g kakaopulver
  • 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Sukrin gold
  • 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)
  • 1 klype salt

Toppingforslag

  • Raspet sjokolade uten sukker
  • Hakkede nøtter
  • Bringebær

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til blandingen er glatt og sett til side.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
  • Rør inn kakaoblandingen i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
  • Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
  • Fordel sjokoladefromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær før servering.
Kalorier : 355kcal | Karbohydrater : 3,3g | Protein : 9g | Fett : 33g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Du kan eksperimentere med å tilsette en liten mengde vaniljepulver, eller en skvett kaffe, for å fremheve sjokoladesmaken ytterligere.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]