Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Denne sitronkaken er enkel å lage også trenger du ikke all verdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.

Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.

Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.

Lavkarbo sitronkake

Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?

Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.

Lavkarbo sitronkake

Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.




Lavkarbo sitronkake

Lavkarbo sitronkake med sitronkrem

Serveringer 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

Sitronkake

  • 4 egg (str. M/L)
  • 85 g Finesse bakesukker
  • 1 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 100 g smeltet meierismør
  • 1 dl kremfløte
  • 35 g pofiber
  • 25 g havrefiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,25 ts vaniljepulver

Sitronkrem

  • 0,5 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 200 g romtemperert kremost naturell
  • 0,5 dl kremfløte
  • 40 g Finesse bakesukker evt. sukrin melis

Fremgangsmåte

Sitronkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut all saften. Rør sitronskall og sitronsaft inn i eggedosisen.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 30 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til myk krem.
  • Smak deg frem til rett mengde søtning. Søtningen vil knase litt i kremen med en gang, men vil smelte i kremen etter kort tid.
  • Smør sitronkrem på kaken og dryss over litt ekstra sitronskall etter ønske.
Kalorier : 255kcal | Karbohydrater : 2,1g | Protein : 5g | Fett : 22g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no