Lavkarbo semlor – Svenske fastelavnsboller

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Nå kan du nyte den svenske fastelavnsbollen på en sunnere måte med denne deilige keto semlor-oppskriften! Deilige saftige boller uten gluten og sukker, fylt med mandelmasse og krem. Tradisjonelle semlor er laget med hvetemel og sukker, noe som gir høyt karbohydratinnhold og rask blodsukkerstigning.

Disse bollene er laget av havrefiber, som gir en brødlignende konsistens uten karbohydrater, og fiberhusk, som bidrar til et saftig og luftig resultat. Bollene har et høyt innhold av fiber som gir langvarig metthet.

En ekte semla er ikke komplett uten den deilige mandelmassen. Mandelmassen gir en fyldig og smakfull kjerne som passer skikkelig godt i denne bollen.

<yoastmark class=

Disse keto semlene passer perfekt til fastelavn, men de er også en fantastisk lavkarbo dessert eller kaffekos hele året. Server med et lett dryss Sukrin Melis.

Er du mer glad i de tradisjonelle fastelavnsbollene? Da kan du smøre bollene med syltetøy og krem, slik vi lager dem i Norge.

Lavkarbo semlor er laget etter vår oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber. Ønsker du en bolleoppskrift uten havrefiber? Sjekk ut denne oppskriften på lavkarbo boller med mandelmel.




Lavkarbo semlor

Lavkarbo semlor - Svenske fastelavnsboller (glutenfritt)

Serveringer 1 deig (1 deig gir 8 boller)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte (evt. mandelmelk eller vann)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg (str. M eller L)
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (valgfritt)
  • Egg til pensling

Mandelmasse

  • 130 g mandler (evt. mandelmel for en finere konsistens)
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 6-7 ss kremfløte
  • 1-3 dråper mandelessen (valgfritt)
  • 1 klype salt

Pisket krem

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss Sukrin Melis
  • 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen dråper vaniljeessen)

Fremgangsmåte

Boller

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.

Mandelmasse

  • Rist gjerne mandlene i rundt 10 minutter i stekeovnen på 180 grader før du starter.
  • Mal mandlene til en grov masse i en blender eller kjøkkenmaskin (hvis du ikke bruker mandelmel).
  • Tilsett søtning, kremfløte, eventuelt mandelessens og salt.
  • Pulser massen i foodprosessore til en jevn og kremet mandelmasse. Tilsett mer fløte om nødvendig for en mykere konsistens.

Pisket krem

  • Pisk kremfløten sammen med søtning og vaniljepulver til kremen er luftig og stiv.

Montering av semlor

  • Skjær av toppen av bollene.
  • Grav ut litt av innmaten i bollene for å gi plass til mandelmassen.
  • Fyll bollene med mandelmasse. Topp med pisket krem og legg lokket på.
  • Sikt over litt Sukrin Melis etter ønske.
Kalorier : 361kcal | Karbohydrater : 2,5g | Protein : 10g | Fett : 29g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt).