[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1620637348117{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo sellerirotsalat – perfekt tilbehør til juleribben eller som erstatter for potetsalat til grillmat

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep er en smaksrik og spennende rett som passer veldig godt til ribbe. Denne sellerirotsalaten minner om potetsalat, men Dijon-sennepen gir den den en noe mer markant smak. Salaten serveres kald som tilbehør.

Men det er ikke bare ribbe du kan nyte denne salaten til. Server den for eksempel som tilbehør til en nydelig pøls og lompe. Eller til all den gode grillmaten som nytes om sommeren.

Dijon sennep

Dijon sennep har svært lavt karbohydratinnhold og er derfor en fin sennep å anvende i et lavkarbo kosthold. Vil du lese litt mer om denne nydelige sennepen, finner du mer informasjon om den her.

Vi har også andre gode alternativer til julematen, som for eksempel lavkarbo rødkål dampet i rødvin. Den finner du oppskrift til her.

Vi har også mange nydelige lavkarbo desserter, dersom du ønsker inspirasjon, finner du oppskriftene her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»12415,12417″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/12/lavkarbo-sennepsalat-3.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» desc=»Lavkarbo sellerirotsalat med sennep!» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1653507022572{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




LAVKARBO SELLERIROTSALAT MED SENNEP

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Nøtter
Selleri
Sennep
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 200 g sellerirot
  • 1 sjalottløk finhakket
  • 150 g crème fraîche
  • 2 ts dijon sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ts Sukrinmelis
  • Salt og pepper
  • 1 neve valnøtter grovhakket
  • Timian eller kruspersille

Fremgangsmåte

  • Fjern det ytterste laget på selleriroten og skjær den i terninger. Legg terningene i en kjele, fyll med vann slik at det dekker selleriroten. Kokes mør, i ca. 10 minutter.
  • Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på varmen og frés bort resten av vannet. La deretter selleriroten avkjøles.
  • Bland creme fraiché, sennep, hvitvinseddik, sukrinmelis, salt og pepper i en romslig bolle.
  • Tilsett sellerirotterningene og finhakket sjalottløk i bollen med det andre. Rør godt.
  • Dryss over hakkede valnøtter og urter.
Kalorier : 320kcal | Karbohydrater : 0,1g | Protein : 4,4g | Fett : 30,5g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Lavkarbo sellerirotsalat med sennep smaker nydelig som tilbehør til ribbe eller grillmat!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]