[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616440550748{margin-bottom: 0px !important;}»]

Nydelig lavkarbo middagstilbehør – lavkarbo sellerirotrøsti

Sellerirotrøsti ble til da vi forsøkte å tenke kreativt rundt lavkarbo grønnsaker. Disse røstiene er så gode at vi aldri kan se for oss at du kommer til å savne potet.

Lavkarbo sellerirotrøsti passer godt til stekt kjøtt eller fisk. De kan også serveres som tilbehør til en god gryte. Faktisk så er disse kakene så gode at du kan spise de uten noe som helst tilbehør. Hva med å ta med seg noen sellerirotrøsti i matpakken?

Dersom du ønsker å lage sellerirotkaker uten egg kan du gjøre dette ved å erstatte eggene med mer ost. Du må være forsiktig når du jobber med sellerirotkakene helt frem til osten er smeltet. De er nemlig ganske skjøre i starten av steketiden. Bruker du en stekespade vil dette gå helt fint.

Du kan fint bytte cheddarost til en annen foretrukket ost. Vi synes at cheddarost passer godt i denne sellerirotrøstien, men du kan for eksempel prøve med en miks av parmesan og revet gulost.

Vi serverte lavkarbo sellerirotsøsti til stekt torsk, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»13153″ column=»1″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/12/lavkarbo-sellerirotrosti-6.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1617277063659{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SELLERIROTRØSTI

Serveringer 6 stk
Allergener
Egg
Melk
Selleri

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 15 minutter

Ingredienser

  • 200 gram sellerirot
  • 100 gram revet cheddarost evt. hvitost eller mozzarellaost
  • 1 vårløk
  • 1 egg
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Rasp sellerirot med rivjern og legg dette i en bakebolle. Kutt vårløk i små biter. Tilsett de øvrige ingrediensene i bakebollen og bland dette godt sammen.
  • Varm en stekepanne til medium temperatur med rikelig med smør.
  • Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade til å legge dem i stekepannen. Du får ca. 6 stk. med denne oppskriften. Kakene er skjøre helt frem til osten er smeltet og egget begynner å stivne. Du må derfor la kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.
Kalorier : 94kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 6g | Fett : 7g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Lavkarbo sellerirotrøsti smaker nydelig som tilbehør til for eksempel stekt torsk med eggesmør.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]