Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1670158241261{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne

Våre kaker med gul krem er blitt veldig populære, og samtlige er blant de mest leste av våre oppskrifter. Vi har derfor laget denne juleklassikeren, «Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache».

Noen av våre andre superpopulære lavkarbo oppskrifter med gul krem inkluderer Islandskake, Dobbel suksessterte, Sjokoladekakebombe og Gule bomber.

Sarah Bernard i langpanne ble en stor favoritt hos oss. Det er utrolig at man kan få en så saftig og god nøttebunn uten bruk av sukker, da sukker ofte spiller en viktig rolle for å få frem disse egenskapene. I denne bunnen har vi kombinert Finesse bakesukker med Sukrinsirup gold, noe som medvirket til er saftig resultatet.

Du kan bruke den kombinasjonen av nøtter som du foretrekker. Prøv for eksempel denne kaken med 50/50 mandler og salte peanøtter.

For å være sikker på at bunnen blir myk og saftig er det viktig at du ikke oversteker bunnen. Den tas derfor ut av ovnen når den så vidt har fått farge. Bunnen kjennes myk ut når den kommer ut av ovnen, men den blir fast når den avkjøles.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»12080,12084″ column=»2″ frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/11/lavkarbo-sarah-bernard-langpanne-5-scaled.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» desc=»Lavkarbo Sarah Bernard i langpanne med gul krem og sjokoladeganache!» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1727722623714{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo Sarah Bernard langpanne

Lavkarbo Sarah Bernard med gul krem i langpanne

Serveringer 1 kake (1 kake gir ca. 20 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 4 timer

Utstyr

  • Langpanne: 30 x 40 cm

Ingredienser

Bunn

  • 300 g mandler
  • 100 g valnøtter
  • 6 eggehviter
  • 80 g Finesse bakesukker
  • 90 g SukrinSirup gold
  • 2 ts bakepulver

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 100 g Finesse bakesukker
  • 200 g meierismør
  • 5 dråper vaniljeessens evt. vaniljepulver

Sjokoladeganache

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss SukrinSirup gold
  • 160 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Mal nøttene med nøttekvern eller foodprosessor til nøttemel.
  • Stivpisk eggehvite sammen med finesse bakesukker og sukrinsirup gold. Vær nøye med å ikke få eggeplomme med i skålen.
  • Vend forsiktig nøttemelet og bakepulver inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk en 30x40 cm langpanne med bakepapir og hell massen i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Ikke la bunnen bli for mørk, da blir den tørr. Når den tas ut av ovnen kjennes bunnen myk ut men den vil bli fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm eggeplommene, kremfløte og finesse bakesukker i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at den gule kremen tykner. Dette tar ca. 20-25 minutter.
  • Tilsett meierismør og vanilje. Rør frem til alt smøret har smeltet.
  • Avkjøl kremen i kjøleskap i en times tid, slik at den tykner tilstrekkelig til at den kan smøres på kaken. Det gjør ikke noe om kremen er litt flytende, da den vil stivne på kaken når den står i kjøleskap.
  • Smør kremen på avkjølt kakebunn.

Sjokoladeganache

  • Bland kremfløte og sukrinsirup gold i en kjele og varm opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett hakket sjokolade. Rør helt til all sjokoladen har smeltet.
  • Avkjøl sjokoladesausen i kjøleskap slik at den blir fastere og kan smøres på kaken.
  • Dersom du ønsker mønster på toppen av sjokoladeganachen kan du lage dette med en bakenål. Vent til etter ca. en times tid, når sjokoladen har stivnet litt før du lager mønster. Strø eventuelt over litt hakket sjokolade.
  • Kaken er klar til servering etter ca. tre timer i kjøleskapet.
Kalorier : 340kcal | Karbohydrater : 3g | Protein : 7g | Fett : 31g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]