Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1677170741510{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – en skikkelig god kake!

Denne sjokoladekaken er glutenfri og nøttefri, også er den god på smak og faller nok i smak hos alle som liker sjokoladekake.

Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunnen i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken når den er helt avkjølt.

Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som sjokolademousse.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»20553,20554″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1709377232169{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer

Ingredienser

Sjokoladekake (ønsker du to tykke bunner lager du denne to ganger, istedenfor å dele én i to)

  • 4 egg
  • 100 g Finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 2 dl kremfløte
  • 40 g kakaopulver
  • 30 g havrefiber
  • 25 g pofiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1-2 ts instant kaffepulver blandet i et eggeglass med varmt vann

Sitronkrem

  • 1 sitron
  • 1,5 dl kremfløte
  • 125 g kremost naturell
  • 40 g Finesse bakesukker

Sjokolademoussekrem

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g kremost naturell
  • 100 g seterrømme
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 25-40 g kakaopulver (juster mengde etter smak)
  • frysetørkede bringebær evt. friske bringebær til topping

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
  • Bland skall og saft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.

Sjokolademoussekrem

  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til jevn røre før du vender det inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.

Sett kaken sammen

  • Del en bunn i to, eller bruk to bunner. Legg bunnen på et kakefat. Smør med sitronkrem og legg over den andre bunnen.
  • Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
  • Knus frysetørkede bringebær og strø over kaken eller pynt med friske bær.
Kalorier : 388kcal | Karbohydrater : 3,5g | Protein : 6g | Fett : 37g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]