Supersaftig glutenfri og lavkarbo sjokoladekake med deilig sjokoladekrem!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Dette er en sjokoladekake du vil lure alle sukkerelskere med. Det er helt umulig å merke at kaken er laget uten tilsatt sukker. Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning i kaken, du kan gjerne bruke Bakesukkr eller Tagasøtt i lik mengde.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Forrige uke laget vi en saftig krydderkake, som ble veldig populær. Denne kaken er inspirert av vår krydderkake, hvor vi har byttet krydderet med sjokoladepulver. Kaken er derfor like saftig og god som vår krydderkake.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Topp gjerne kaken med friske bær eller kokosmasse, slik du ser vi har gjort. Sjokoladekremen kan også sprøytes på med sprøytepose for å få et fint mønster eller fine rosetter.

Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem




Lavkarbo sjokoladekake med sjokoladekrem

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Sjokoladekake

  • 5 egg (str. M/L)
  • 125 g Finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 200 g seterrømme (evt. kremfløte)
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g kakaopulver
  • 35 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 6-8 drp vaniljeessens

Sjokoladekrem

  • 140 g romtemperert meierismør
  • 200 g romtemperert kremost naturell
  • 80 g Finesse bakesukker
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts instant kaffe blandet i et par ss varmt vann

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 40 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sjokoladekrem

  • Pisk alle ingrediensene til sjokoladekremen til jevn og myk krem.
  • Smør sjokoladekrem på kaken.
Kalorier : 374kcal | Karbohydrater : 2,4g | Protein : 8g | Fett : 35g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no