Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1698835041333{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo proteinrundstykker, nydelig keto-bakst!

Lavkarbo proteinrundstykker, perfekt for de som vil holde et stabilt blodsukker og som vil holde seg unna gluten. Proteinrundstykker er populære å lage og du finner utallige oppskrifter på dette, men det er sjeldent du finner en lavkarboversjon.

Disse rundstykkene er uten gluten, gjær og sukker. De har en helt vanlig brødkonsistens og er god på smak. Finn frem favorittpålegget ditt og kos deg med lavkarbo rundstykker.

Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker

Du kan erstatte pofiber med lik mengde fibrex (sukkeroefiber), dersom du ønsker det. Men konsistensen blir grovere.

Lavkarbo proteinrundstykker oppbevares best i en brødpose på kjøkkenbenken og holder seg god i opptil tre dager. De kan også fryses, dersom du ønsker det.

Trenger du tips til andre lavkarbo frokostretter finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1718638960326{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo proteinrundstykker

Lavkarbo proteinrundstykker (glutenfritt)

Serveringer 1 batch (1 batch gir 6 stk.)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 40 minutter

Ingredienser

  • 200 g cottage cheese
  • 35 g smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 30 g pofiber
  • 50 g sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Til topping: pensles med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør og egg i en blender til en jevn røre.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheeseblandingen.
  • La deigen hvile i ca. 10 minutter. På denne tiden trekker fibrene til seg væsken og deigen blir fast.
  • Deigen skal være litt klissete. Fukt hendene med vann eller olje før du ruller ut rundstykkene. Legg på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min. Sjekk underveis.
  • Oppbevares noen dager i romtemperatur eller i frysen for lengre holdbarhet.
Kalorier : 255kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 14g | Fett : 20g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Server lavkarbo proteinrundstykker med ditt favorittpålegg eller som brød til en god suppe. For eksempel denne gode lavkarbo tomatsuppen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]