Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.

Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.

Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.

Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade

Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.

Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo proteinkake - sjokolade




Lavkarbo proteinkake - sjokolade

LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

Proteinkake

  • 4 egg
  • 300 g creme fraiche
  • 40 g myseproteinisolat bakeprotein + MCT
  • 30 g havrefiber
  • 80 g Finesse bakesukker
  • 50 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts xanthan gum
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann

Sjokoladekrem

  • 85 g sjokolade uten sukker
  • 250 g romtemperert kremost naturell
  • 45 g Sukrinmelis
  • 15 g kakaopulver
  • 6 dråper romessens (kan utelates)
  • Evt. bringebær som topping

Fremgangsmåte

Proteinkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
  • Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
  • Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.

Sjokoladekrem

  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
  • Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
Kalorier : 256kcal | Karbohydrater : 2,8g | Protein : 9,4g | Fett : 20,7g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no