Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616756104938{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo pølsebrød til hverdags og fest

Pølse er blant verdens eldste former for prosessert mat, og er nevnt i Odysseen av Homer helt tilbake på 800-tallet før kristus.

Byen Frankfurt i Tyskland får vanligvis æren for å ha funnet opp frankfurteren. Ikke alle er enige i dette, og noen mener at en mindre type pølse, kjent som «dachshund» eller «little-dog» pølse ble laget på 1600- tallet av Johann Georgehner, en slakter fra Coburg, Tyskland.

Det sies at han senere reiste til Frankfurt og introduserte pølsen der. Andre igjen mener at frankfurteren ble utviklet i 1487, mens folk fra Wien i Østerrike peker på navnet «wiener» som bevis på at pølsen kom fra deres hjemby.

Det finnes mange teorier og påstander om hvor pølsen og hot-dogen kom fra. Det som i hvert fall er sikkert er at pølse er en av de meste spiste typene kjøttmat i verden i dag.

Hot-dog på lavkarbo

En del pølser inneholder litt vel mye karbohydrater for et strengt lavkarbo kosthold, da de gjerne inneholder stivelse. Derfor bør du lese på pakningen før du velger pølser.

Kjøper du skikkelige pølser hos kjøtthandleren, eller dyrere varianter i butikken vil disse typisk inneholde mer kjøtt og fett, og mindre mengder karbohydrater fra stivelse. En god pølse har en stor andel kjøtt og lite stivelse!

Spiser du moderat lavkarbo kan du spise de fleste pølser laget av kjøtt.

Hjemmelaget ketchup uten tilsatt sukker

Vi elsker smaken av ketchup. Visste du at hjemmelaget ketchup smaker enda bedre enn kjøpt ketchup? Vi har laget en skikkelig smaksrik ketchup som du kan bruke på din lavkarbo hotdog. Du finner oppskriften her.

Havrefiber i lavkarbo pølsebrød

I denne oppskriften på lavkarbo pølsebrød har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.

Gjæringsprosessen

Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om gjær i lavkarbo bakst her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»14663,14664″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/03/lavkarbo-polsebrod-15.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1718639805638{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo pølsebrød

Lavkarbo pølsebrød (glutenfritt)

Serveringer 1 deig (1 deig gir 6 pølsebrød)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

  • 250 g cottage cheese
  • 35 g smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts Finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 70 g havrefiber
  • 30 g pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg og sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør, egg og vann i en blender. slik at du får en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann.
  • Form deigen til pølsebrød og legg på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg og strø over sesamfrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyllen. Sjekk underveis.
  • La pølsebrødene hvile minst 10 minutter før du skjærer i de.
Kalorier : 202kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 12g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1614529963602{margin-bottom: 0px !important;}»]Kilder:

https://www.hot-dog.org/culture/hot-dog-history[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]