[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1616523982578{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo plukkfisk med bacon, «fattigmannskost» til alle samfunnsklasser!

Lavkarbo plukkfisk er ikke en rett du spiser fordi du har dårlig råd. Denne retten spiser du fordi du har lyst på en skikkelig god fiskemiddag som er enkel å lage.

Plukkfisk er fra tidligere en rett man spiste mye i Norge fordi retten lages av billige råvarer samtidig som den smaker godt. Plukkfisk lages tradisjonelt med poteter og hvitsaus med hvetemel. Vi har laget en enda bedre versjon, og det er ikke en overdrivelse. Smak selv og fortell oss gjerne hva du syntes.

Vi har erstattet den hvitesausen med kremost, også har vi erstattet potetstappe med sellerirotpuré. To gode erstatninger som gjør denne fiskeretten keto-vennlig, og kan nytes av de som spiser et ketogent kosthold.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/02/lavkarbo-plukkfisk-6.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1672927561161{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo plukkfisk med bacon

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 500 g sellerirot
  • 400 g torskefilet
  • 3 sjalottløk
  • 0,5 purre
  • 100 g baconterninger
  • 1 ss meierismør (til sellerirotpuréen)
  • 125 g kremost naturell
  • Muskat
  • Salt og pepper
  • Frisk gressløk eller kruspersille

Fremgangsmåte

  • Rens sellerirot og skjær i terninger.
  • Trekk torskefileten i en kjele med saltet vann. Trekkes i ca. 10 minutter, til fisken er spiseklar. Ta fisken ut av kjelen, men la vannet være igjen. Legg ternet sellerirot i kjelen med fiskekraft og kok i ca. 10 minutter, til selleriroten er mør.
  • Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
  • Stek sjalottløk i en stekepanne med smør. Stek i 10 minutter, frem til løken blir blank og myk. Stek purre sammen med løken de siste to minuttene. Hell løken over i en skål og steke bacon i den samme stekepannen.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett smør, kremost, litt muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
  • Bland løk og fisk inn i sellerirotpuré. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter.
  • Server plukkfisken med enten finhakket gressløk eller kruspersille og sprøstekt bacon.
Kalorier : 692kcal | Karbohydrater : 12g | Protein : 56g | Fett : 45g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]