Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1677001252771{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo pizzasnurrer

Lavkarbo pizzasnurrer er en høyst anbefalt oppskrift fra oss. Som du ser i oppskriften har vi laget halvparten av pizzasnurrene med hvit saus og skinke, og andre halvparten med lavkarbo pizzasaus og kjøttdeig.

Begge bollene er nydelig på hver sin måte. Du kan enten gjøre som oss, dele deigen i to eller lage alle bollene med ditt favoritt fyll. Mengden på pizzafyllet er skrevet i ca. mål. Bestem hvor mye fyll du ønsker på dine boller.

Spar gjerne litt av den hvite sausen til pizzasnurrene er ferdig. Det smaker nydelig med denne sausen på bollene.

Lavkarbo pizzasnurrer kan du servere som middag eller som skikkelig god nistemat. Pizzasnurrene er glutenfri og nøttefri.

Aktivering av gjær

Disse bollene er myke, saftige og luftige. Grunnen for at disse bollene er så luftige som de er, er fordi det er brukt gjær i deigen.

For å aktivere gjæren må du bruke enten yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.

Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/11/lavkarbo-pizzasnurr-7-scaled.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» title=»Lavkarbo pizzasnurrer, noen med hvitsaus og skinke, og noen med pizzasaus og kjøttdeig!» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1718640326897{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo pizzasnurr

Lavkarbo pizzasnurrer (glutenfritt)

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 10 pizzasnurrer)
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 45 minutter

Ingredienser

Pizzasnurrer

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts Finesse bakesukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt

Kjøttdeig og tomatsaus

Skinke og hvit saus

  • 6 ss creme fraiché
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve fersk timian
  • 1 klype salt
  • 150 g kokt skinke i strimler
  • 75 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med.
  • Legg deigen mellom to bakepapir. Bruk en kjevle til å lage et rektangel med ca. 1 cm tykkelse. Litt tykkere enn en ordinær pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret.

Lavkarbo pizzasnurr med kjøttdeigsaus (alt. 1)

  • Stek kjøttdeig og bland dette med pizzasaus. Avkjøl fyllet før du smører det på halve eller hele deigen. Strø over revet ost.

Lavkarbo pizzasnurr med hvit saus og skinke (alt. 2)

  • Kjør creme fraiche, hvitløk, salt og timian i en blender til en jevn saus. Smør dette på andre halvdelen, evt. hele. Strø over skinke og revet ost.

Ferdigstill pizzasnurrene

  • Rull sammen deigen ved hjelp av bakepapiret og forsøk å pakk deigen godt sammen. Del pølsen i like store deler. Begynn i midten og jobb deg utover, slik at bollene får lik størrelse. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Strø gjerne litt ekstra revet ost på toppen av bollene.
  • Bollene trenger ikke å heve. De holder best formen dersom de stekes umiddelbart.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  • Server lavkarbo pizzasnurrer rykende fersk og topp de gjerne med resten av creme fraiché blandingen, dersom du har mer til overs.
Kalorier : 221kcal | Karbohydrater : 3g | Protein : 15g | Fett : 14g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]