Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1675443396740{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo ostekake med gelélokk, syrlig og søt kake med sitron og appelsinsmak!

Ostekake elsker de fleste. Det gjør også vi, og syntes derfor vi trengte flere varianter i samlingen vår. Vi har derfor laget en lavkarbo ostekake med gelélokk, med smak av sitron og appelsin.

Kaken har mandel- og peanøttbunn, sitronostekrem og hjemmelaget appelsingelé på toppen. Det er også mulig å kjøpe ferdig sukkerfri gelé på butikken. De fleste butikker selger dette nå. Du finner også sukkerfri gelé på tights.no.

Vi har brukt finesse bakesukker som søtning i denne kaken. Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Hvilke bunn foretrekker du?

Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kaken har vi brukt malte mandler og salte peanøtter. Vi liker bunnen veldig godt og syntes de salte peanøttene smaker veldig godt i denne kaken!

Er du glad i hasselnøtt og vil bruke dette i kakebunnen finner du en alternativ oppskrift på bunn her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1733393985337{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Melk
Nøtter
Peanøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 7 timer

Ingredienser

Nøttebunn

  • 125 g mandler
  • 75 g salte peanøtter
  • 60 g Finesse bakesukker
  • 80 g smeltet meierismør

Ostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kremost
  • 100 g seterrømme
  • 130 g Finesse bakesukker
  • 1 sitron, raspet skall og saften

Gelélokk

  • 6 gelatinplater
  • 2,5 dl vann
  • 1,5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Rist mandler og peanøtter i en tørr stekepanne på høy temperatur i noen minutter. Mal nøttene i en foodprosessor til fint mel.
  • Rør sammen nøttemelet og søtningen før du tilsettet smelter smør.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme og søtning til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste gule skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm sitronsaft og sitronskall opp til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene. Avkjøl til romtemperatur.
  • Pisk sitronsaften inn i ostekremen. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
  • Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
  • Kok opp vann. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
  • Bland inn saftkonsentrat. Avkjøl til romtemperatur.
  • Hell den flytenden geléen forsiktig over kaken. Er geleén for varm vil ostemassen flyte opp i gelélaget.
  • Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, til geléen har stivnet.
Kalorier : 342kcal | Karbohydrater : 2,5g | Protein : 6,1g | Fett : 31,3g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]