Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1743348098676{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo nøttegranola med kanelsmak

Nøttegranola er en knasende god topping å bruke på for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Granola laget av nøtter og frø tilfører en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter til kostholdet ditt. Du får også i deg umettede fettsyrer og proteiner, og få karbohydrater.

Du kan sette sammen ingrediensene i din lavkarbo nøttegranola slik du foretrekker. Du kan utelate eller tilføre frø og nøtter etter dine preferanser.

Granolaen er smaksatt med kanel, men forsøk gjerne andre smaksvarianter, for eksempel vanilje eller kardemomme.

Smak deg også frem med rett mengde søtning, og bruk gjerne en annen variant enn Sukrin Gold.

Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola, Foto, Marie Gundersen.

På bildet over er granolaen servert som topping i en skål med gresk yoghurt og blåbær.

Du finner flere oppskrifter på granola på staging.omhelse.no. Sjekk gjerne ut lavkarbo karamell-granola, lavkarbo crunchy granola og lavkarbo frokostblanding med eple og kanel.

Oppskriften på lavkarbo nøttegranola er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/




Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola

Serveringer 1 norgesglass
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 35 minutter

Ingredienser

  • 120 g mandler
  • 100 g valnøtter
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 25 g kokosolje eller meierismør
  • 20 g Sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Bruk en morter eller kjevle til å hakke mandler, valnøtter og gresskarkjerner til ønsket størrelse. Eller pulser et par runder i en foodprosessor.
  • I en separat bolle, bland sammen smeltet kokosolje, sukrin gold, kanel og salt.
  • Bland inn nøtter og frø. Rør godt til alt er jevnt fordelt.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir eller i en airfryer.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 8 minutter. Rør om og stek i ytterligere 5-10 minutter, frem til granolaen er gyllen. Stek alternativt i airfryer på 160 grader i ca. 10 minutter. Sjekk granolaen underveis for å sikre at den er sprø og gyllen.
  • Avkjøl helt. Oppbevar i en lufttett beholder.
Servering : 100 gram | Kalorier : 610kcal | Karbohydrater : 3,5g | Protein : 17g | Fett : 56g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]