Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1620633031494{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo loff – perfekt til rekesmørbrød og andre herligheter

Loff er vanligvis det mest usunne brødet man kan spise, og det med minst næringsstoffer. Vanligvis vil loff mette lite, og mange opplever at de sliter med fordøyelsesubehag om de spiser for mye.

Lavkarbo loff derimot er ganske rikt på næring, da det inneholder blant annet cottage cheese og egg. Det metter godt og inneholder rikelig med fiber som er godt for tarmfunksjonen.

Vår lavkarbo loff er ment å brukes på samme måte som du ville gjort med tradisjonell loff. Lavkarbo loff passer fint som tilbehør til middager, som supper eller gryteretter. Den passer også perfekt til tradisjonelt rekesmørbrød.

Her finner du oversikt over mange deilige middager som passer perfekt sammen med nystekt lavkarbo loff.

Brødet er glutenfritt og kan enkelt lages melkefritt. Sjekk ut vår andre versjon av dette brødet som er laget uten melk. Du finner oppskriften her.

Havrefiber

I dette brødet har vi brukt havrefiber som er et reint fibermel. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor svært lavkarbo vennlig. Du kan kjøpe havrefiber i de fleste helsekostforretninger eller på tights.no.

Gjæringsprosess

Vi har brukt gjær i denne oppskriften og dette bidrar til at brødet hever, samtidig som det gir brødet en deilig smak av gjærbakst. For å aktivere gjæren har vi tilsatt Finesse bakesukker. Andre gode alternativer er yaconsirup eller inulinpulver, som begge aktiverer og gir næring til gjæren. Du kan lese mer om bruk av gjær i lavkarbo bakst her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»14632,21063″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/02/lavkarbo-loff-13.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1718640200771{margin-bottom: 0px !important;}»]




Saftig lavkarbo loff (glutenfritt)

Serveringer 1 brød (1 brød gir 12 skiver)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

  • 250 g cottage cheese
  • 35 g smeltet meierismør
  • 4 egg
  • 1,5 dl varmt vann
  • 70 g havrefiber
  • 30 g pofiber
  • 3 ss fiberhusk
  • 1.5 ts tørrgjær
  • 1 ts Finesse bakesukker evt. inulinpulver / yaconsirup / tagatesse
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • Topping: pisket egg, valmuefrø eller andre frø

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland cottage cheese, smeltet smør, egg og vann i en blender. slik at du får en klumpfri masse.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett cottage cheese blandingen. Eltes til en deig. Deigen skal være litt fuktigere enn en vanlig hvetedeig, samtidig som den kan formes uten problemer. Er den for tørr tilsetter du litt mer vann, er den for fuktig tilsetter du litt mer havrefiber.
  • Form deigen til et brød. Ikke lag det for lang og tynt, da formen du lager mer eller mindre blir det ferdige resultatet. Brødet hever, men ikke like mye som hvetebakst. Legg brødet på et bakebrett med bakepapir. Brødet skal ikke stekes i brødform.
  • Skjær riller i brødet, dersom du ønsker mønster på toppen. Pensle med pisket egg og strø over valmuefrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 50-55 minutter til det er gyllent. Sjekk underveis.
  • Avkjøl på rist. La brødet hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.
Kalorier : 101kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 6,1g | Fett : 5,8g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Vil du lage denne oppskriften melkefri, finner du oppskrift på lavkarbo loff uten melkeprodukter her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]