Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1615400674722{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo laksewok med sursøt saus, en smaksopplevelse!

Lavkarbo laksewok med sursøt saus er en spennende lavkarbo fiskerett. Du kommer ikke til å merke at dette er en sukkerfri sursøt saus.

Sausen smaker likt som den sursøte sausen som serveres på kinarestaurant. Du finner den samme sausen i vår oppskrift på lavkarbo innbakt kylling. Den finner du her.

Vi har brukt sukrin melis som søtning i denne retten. Les mer om de ulike søtstoffene her. Brukes sukrinmelis i store mengder, kan man oppleve en metallisk og kjølende smak. I denne oppskriften får man ikke denne smaken, fordi andelen søtning er under 20% i forhold til de øvrige ingrediensene.

Du kan også anvende annen type søtning dersom du ønsker det. Det er bare å smake seg frem. Du finner informasjon om søtningsgrad på søtstoffer i denne artikkelen.

Dersom du mot alle odds har mer igjen av denne sykt gode sausen, kan du fint oppbevare resten i en krukke i kjøleskapet, og anvende den i en annen wok.

Lager du denne retten til kun én person, kan du bare halvere mengden på alle ingrediensene, og du får samme resultat.

Lavkarbo laksewok i sursøt saus er sukkerfri, glutenfri, nøttefri og laktosefri.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»13855,13856″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/01/lavkarbo-fiskewok-i-sursotsaus-5.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1698491469823{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo laksewok med sursøt saus

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk
Soya
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

Sursøt saus

  • 50 g eplecidereddik
  • 120 g Sukrinmelis
  • 120 g ketchup uten sukker
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 3.5 dl vann
  • 2 ts glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus

Laks

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein (kuttet i terninger)
  • Nøytral olje til steking
  • 2 ss glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus
  • 0,5 lime, saften

Wok

  • 0,5 rødløk
  • 0,25 grønn paprika
  • 0,25 gul paprika
  • 0,25 blomkål kuttet i små buketter
  • 70 g hermetisk vannkastanje
  • 1 neve sukkererter
  • Evt. bytt noen grønnsaker med for eks mini mais og/eller bambusskudd
  • 2 never hakket kruspersille eller fersk koriander
  • Du kan gjerne la være å tilsette blomkålbuketter i woken og heller servere blomkålris som tilbehør.

Fremgangsmåte

  • Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la sausen småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 20 minutter.
  • Kutt grønnsakene i litt store biter.
  • Varm olje i en stekepanne og stek laksebitene. Hell over soyasaus/tamari og skvis over saften fra lime. Legg fisken i en skål når den er gjennomstekt.
  • Tilsett ekstra olje i den samme stekepannen og hell over grønnsakene. Stek grønnsakene på høy temperatur i noen minutter, slik at de blir gjennomvarm men fortsatt er sprø.
  • Hell over sausen og vend inn laks og hakket kruspersille eller koriander.
Kalorier : 664kcal | Karbohydrater : 15g | Protein : 46g | Fett : 37g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Serveres med for eksempel blomkålris eller sellerirotpuré, eller spis woken som den er uten ekstra tilbehør.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]