Innlegget kan inneholde reklamelinker.
[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1615400674722{margin-bottom: 0px !important;}»]
Lavkarbo laksewok med sursøt saus, en smaksopplevelse!
Lavkarbo laksewok med sursøt saus er en spennende lavkarbo fiskerett. Du kommer ikke til å merke at dette er en sukkerfri sursøt saus.
Sausen smaker likt som den sursøte sausen som serveres på kinarestaurant. Du finner den samme sausen i vår oppskrift på lavkarbo innbakt kylling. Den finner du her.
Vi har brukt sukrin melis som søtning i denne retten. Les mer om de ulike søtstoffene her. Brukes sukrinmelis i store mengder, kan man oppleve en metallisk og kjølende smak. I denne oppskriften får man ikke denne smaken, fordi andelen søtning er under 20% i forhold til de øvrige ingrediensene.
Du kan også anvende annen type søtning dersom du ønsker det. Det er bare å smake seg frem. Du finner informasjon om søtningsgrad på søtstoffer i denne artikkelen.
Dersom du mot alle odds har mer igjen av denne sykt gode sausen, kan du fint oppbevare resten i en krukke i kjøleskapet, og anvende den i en annen wok.
Lager du denne retten til kun én person, kan du bare halvere mengden på alle ingrediensene, og du får samme resultat.
Lavkarbo laksewok i sursøt saus er sukkerfri, glutenfri, nøttefri og laktosefri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»13855,13856″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/01/lavkarbo-fiskewok-i-sursotsaus-5.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1698491469823{margin-bottom: 0px !important;}»]
Lavkarbo laksewok med sursøt saus
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
Sursøt saus
- 50 g eplecidereddik
- 120 g Sukrinmelis
- 120 g ketchup uten sukker
- 2 finhakket hvitløksfedd
- 3.5 dl vann
- 2 ts glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus
Laks
- 400 g laksefilet uten skinn og bein (kuttet i terninger)
- Nøytral olje til steking
- 2 ss glutenfri soyasaus eller tamari soyasaus
- 0,5 lime, saften
Wok
- 0,5 rødløk
- 0,25 grønn paprika
- 0,25 gul paprika
- 0,25 blomkål kuttet i små buketter
- 70 g hermetisk vannkastanje
- 1 neve sukkererter
- Evt. bytt noen grønnsaker med for eks mini mais og/eller bambusskudd
- 2 never hakket kruspersille eller fersk koriander
- Du kan gjerne la være å tilsette blomkålbuketter i woken og heller servere blomkålris som tilbehør.
Fremgangsmåte
- Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la sausen småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 20 minutter.
- Kutt grønnsakene i litt store biter.
- Varm olje i en stekepanne og stek laksebitene. Hell over soyasaus/tamari og skvis over saften fra lime. Legg fisken i en skål når den er gjennomstekt.
- Tilsett ekstra olje i den samme stekepannen og hell over grønnsakene. Stek grønnsakene på høy temperatur i noen minutter, slik at de blir gjennomvarm men fortsatt er sprø.
- Hell over sausen og vend inn laks og hakket kruspersille eller koriander.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no
Tips
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Hvor mange karbohydrater er det i denne oppskriften?
Kanskje rundt 6-7 per g porsjon. Du kan regne det ut nøyaktig på karbohydrattabellen.no.