[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742146411347{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo laksegryte med bacon

Lavkarbo laksegryte med bacon er en skikkelig smaksrik fiskegryte med mange gode grønnsaker. Fiskegryten er toppet med bacon, for å heve smaken enda ett hakk.

Vi har tilsatt et variert utvalg av grønnsaker i denne laksegryten, og du kan selvsagt gjøre denne gryten enklere ved å tilsette færre grønnsaker, eller bytte til andre foretrukne grønnsaker.

Lavkarbo laksegryte med bacon. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo laksegryte med bacon. Foto: Aina Sjo.

Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vitamin-D behov. Du har derfor to gode grunner til å spise denne gryten til middag.

Server gjerne lavkarbo laksegryte sammen med et nydelig lavkarbo brød. Du finner mange gode lavkarbo brødoppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742146433839{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo laksegryte med bacon. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo laksegryte med bacon

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Soya
Sulfitter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 300 g laks uten skinn
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 rød paprika
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • Salt og pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss hvitvinseddik

Garnitry og tilbehør

  • 75 g rosenkål
  • 50 g bacon
  • Dill

Fremgangsmåte

  • Kutt laksen i store terninger. Finhakk hvitløk og chili. Rens selleriroten og kutt den, rødløk og paprika i små terninger.
  • Smelt smør i en gryte på medium temperatur. Rør inn paprikapulver og soyasaus før du legger i laksen. Stek i noen minutter på alle sider. Legg laksen til sides i en skål.
  • Stek rødløk og sellerirot i gryten i ca. fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, og paprika. Stek i et par minutter.
  • Bland inn kremfløte, vann og hvitvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 15 min, til sausen tykner.
  • Vend inn den stekte laksen og smak til med salt og pepper.
  • Server med sprøstekt bacon, dampet rosenkål og dill etter ønske.
Kalorier : 896kcal | Karbohydrater : 8,8g | Protein : 38g | Fett : 77g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Lavkarbo laksegryte med bacon smaker nydelig til lavkarbo brød, som du finner oppskrift til her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]