[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742151805141{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo lakris panna cotta servert med bringebær

Lavkarbo lakris panna cotta smaker himmelsk godt. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid. Perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, eller som dessert når du vil overraske dine gjester med noe skikkelig godt.

Panna cotta er en dessert som opprinnelig kommer fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble denne desserten servert med karamellsaus.

Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær. Lakris panna cotta er derimot ikke like vanlig. Dette vil vi gjerne gjøre noe med, da vi mener denne kombinasjonen bør løftes frem!

Lavkarbo panna cotta med lakrissmak. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo panna cotta med lakrissmak. Foto: Aina Sjo.

Husk at lavkarbo panna cotta må stå i kjøleskapet i minimum 2 timer for å stivne før servering.

Vi har også oppskrift på original panna cotta med jordbærpuré, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742151767829{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo panna cotta med lakrissmak. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo panna cotta med lakrrissmak

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 5 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 2 ss lakrisrotpulver
  • 1 klype salt
  • 0,25 ts vaniljepulver (valgfritt)

Toppingforslag

  • Bringebær
  • Lakrisrotpulver

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • Varm kremfløte, søtning, lakrisrotpulver, salt og vaniljepulver forsiktig opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen fra platen før blandingen koker. Smak til med rett mengde søtning og lakrisrotpulver.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme fløteblandingen.
  • Hell røren i ønsket serveringsglass. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Topp gjerne panna cottaen med bringebær og dryss over litt lakrisrotpulver for en sterkere lakrissmak.
Kalorier : 473kcal | Karbohydrater : 5,5g | Protein : 4g | Fett : 46g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]