Lavkarbo kyllingnuggets

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Disse kyllingnuggetsene er sprø og smakfulle, laget med få ingredienser som mandelmel og parmesan. De er enkle å lage og passer perfekt som en rask middag, servert med frisk salat, tomat og gressløk.

Som dipp anbefaler vi ketchup uten sukker eller chilimajones.

Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.

Oppskriften på lavkarbo kyllingnuggets er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/




Lavkarbo kyllingnuggets. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo kyllingnuggets

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

Kyllingnuggets

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 egg
  • 3 ss mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 ss raspet parmesan
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • Olivenolje til steking

Forslag til tilbehør

  • Salat
  • Tomat
  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Kutt kyllingfileten i biter i ønsket størrelse.
  • I en bolle, visp egget.
  • I en annen bolle, bland mandelmel, parmesan, hvitløkspulver, paprikapulver og salt.
  • Dypp hver kyllingbit først i egget, og deretter rull dem i mandelmel- og parmesanblandingen til de er godt dekket.
  • Varm olje i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og gjennomstekte, ca. 4-5 minutter på hver side. Alternativt, legg de panerte kyllingbitene på et bakepapirkledd stekebrett og stek i stekeovnen på 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllen.
  • Server gjerne kyllingnuggets med foretrukket dipp, frisk salat, skiver av tomat og hakket gressløk.
Servering : 1 porsjon kyllingnuggets | Kalorier : 572kcal | Karbohydrater : 0,9g | Protein : 78g | Fett : 28g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no