[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742145638382{margin-bottom: 0px !important;}»]
Smaksrike og saftige lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus!
Lavkarbo kyllingkjøttboller lager du enkelt hjemme. Vi har brukt ulike typer krydder og ingefær i kjøttbollene. Du kan eksperimentere med andre typer krydder, dersom du ønsker det.
Det er tilsatt pofiber i disse lavkarbo kyllingkjøttbollene. Pofiber erstatter brødsmuler, som ofte brukes i kjøttboller for å gjøre dem saftig. Det anbefales derfor å bruke dette, men det går også helt fint uten.

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus. Foto: Aina Sjo.
Server gjerne denne retten med smørdampede rosenkål eller brokkoli.
Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus er glutenfri.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742145559153{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]
Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
Kyllingkjøttboller
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
- 1 egg
- 1 ts raspet ingefær
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- Meierismør til steking
Fløtesaus
- 2,5 dl kremfløte
- 1 dl vann
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts kyllingfond
- 1 ts Dijon sennep
- 1 ts tørket timian
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- Malt muskat
- Salt og pepper
Serveringstips
- Dampet rosenkål
Fremgangsmåte
Kyllingkjøttboller
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle til en klissete masse. La stå i ca. 5 min. Form kjøttboller med fuktede hender eller med to skjeer. Legg klar på et fat.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek på alle sider i stekepannen, til kjøttbollene er gylden og gjennomstekt.
Fløtesaus
- Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La sausen putre i 10-15 min, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
- Rør inn kyllingkjøttbollene og eventuelt steikesjy.
Blomkålpuré
- Rens blomkål og del den i buketter og kutt stilken i terninger. Legg i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til den er mør.
- Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
- Server gjerne med dampet rosenkål.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Kyllingkjøttbollene er fantastisk gode og saftige. Er blitt en av mine favoritter.
Så flott! Det ble vi glad for å høre 🙂