Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1671476758314{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo kransekakestenger, saftige og seige!

Kransekakestenger er enkelt å lage også passer det godt å servere som tilbehør til for eksempel lavkarbo riskrem eller lavkarbo iskrem. Eller alene til kaffen.

Tradisjonelt lages kransekakemasse med 50/50 skåldede mandler og mandler med skall som kvernes til mel. Vi har tidligere laget kransekakestenger med den tradisjonelle oppskriften og syntes de blir saftig og god.

Lavkarbo kransekakestenger

Dersom du ønsker å skåle mandlene selv gjør du dette ved å koke mandlene i 3-4 minutter, før du skyller de i kaldt vann. Når mandlene er kalde er det enkelt å knipe av skallet. Mandlene må tørke helt før du kverner dem og bør tørke i romtemperatur over natten.

Vil du lage kransekakestenger på en enklere måte syntes vi mandelmel gir et saftigere resultat enn med mandler som kvernes.

Forslag til pynt

Vi har dyppet endene i smeltet Monster sukkerfri Belgisk sjokolade og Monster sukkerfri hvit sjokolade. Mens sjokoladen fremdeles var rennende drysset vi over kokosmasse, frysetørkede bringebær eller Monster sukkerfri protein nonstop.

Du kan også fylle smeltet sjokolade i en brødpose, klippe et lite hull i hjørnet og sirkle dette over kransekakestengene.

Lavkarbo kransekakestenger

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1735464613335{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo kransekakestenger

Lavkarbo kransekakestenger

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 22 stk.)
Allergener
Egg
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 300 g mandelmel (evt. mandler som kvernes)
  • 2 eggehviter
  • 80 g Finesse bakesukker
  • 45 g SukrinSirup gold
  • 3 dråper mandelessens (valgfritt)

Forslag til pynt

  • Sjokolade uten sukker
  • Hvit sjokolade uten sukker
  • Protein nonstop
  • Kokosmasse
  • Frysetørkede bringebær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bruk en foodprosessor eller en mandelkvern til å kverne mandlene til fint mandelmel, dersom du bruker hele mandler.
  • Bland mandelmel med de øvrige ingrediensene.
  • Bruk hendene og form deigen i den lengden du ønsker. Vi har brukt ca. 20 gram kransekakemasse per stk.
  • Legg formene på et bakebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 12-14 minutter. Følg med underveis, og ta de ut når de er lett gylden. Avkjøl på rist.
  • Smelt sjokolade over vannbad og dypp endene i smeltet sjokolade eller sirkle over sjokolade i det mønsteret du foretrekker. Strø over ønsket pynt.
Kalorier : 91kcal | Karbohydrater : 0,9g | Protein : 3,4g | Fett : 7,2g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Kransekakestengene kan fryses og blir enda bedre etter en runde i frysen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]