Lavkarbo koppbrød, eller «mikrobrød»

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Dette enkle og hurtiglagde koppbrødet er perfekt for deg som ønsker et lavkarbo-alternativ til brød. På bare 90 sekunder i mikrobølgeovnen kan du lage et næringsrikt brød som er glutenfritt og rikt på sunt fett og fiber.

Dette brødet egner seg godt i matpakken med ditt favorittpålegg. Smaken kan minne om lyst brød, som også gjør det egnet til lavkarbo smørbrød med reker.

Lavkarbo mikrobrød kan lages med flere variasjoner, for eksempel ved å tilsette revet ost eller andre typer nøtter eller frø. I denne oppskriften er det brukt chiafrø for å tilføre ekstra næring og fiber. Chiafrø kan derfor utelates, uten at dette påvirker resultatet. 

Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Brødet kan lages uten nøtter med sesammel som erstatning.

Lavkarbo koppbrød kan ristes i brødristeren for å få sprø skorpe. Ristet brød servert med smør og syltetøy uten sukker, tilfredsstiller søtsuget.

Oppskriften på lavkarbo koppbrød er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/




Lavkarbo koppbrød. Foto, Marie Gundersen.

Lavkarbo 90 sekunders koppbrød (glutenfritt)

Serveringer 1 porsjon
Allergener
Egg
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 ss klarnet smør eller meierismør
  • 1 ts chiafrø
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 30 g mandelmel (ikke fettredusert)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en kopp i mikrobølgeovnen.
  • Bland chiafrø, bakepulver og salt inn i det smeltede smøret ved hjelp av en gaffel.
  • Tilsett egg og rør godt, før du tilsetter mandelmel og blander alt sammen til en jevn røre. La røren svelle i 2 minutter.
  • Sett koppen i mikrobølgeovnen på maks effekt i 1 minutt og 30 sekunder. La brødet hvile noen minutter før du tar det ut av koppen og skjærer det i skiver.
  • Bruk gjerne brødrister for sprø overflate.
Servering : 1 porsjon | Kalorier : 373kcal | Karbohydrater : 1,8g | Protein : 16g | Fett : 33g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no