[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1614783915913{margin-bottom: 0px !important;}»]

Oppskrift på rask kjøttdeiggryte med nydelig smak!

Lavkarbo kjøttdeiggryte er en smaksrik middag til hele familien! Her kan du variere smaken ved å tilsette de grønnsakene du har tilgjengelig eller de du liker best. Øk gjerne mengden på grønnsakene, dersom du ønsker det.

Vil du lage melkefri gryterett kan du utelate både fløte og creme fraiche og erstatte dette med lik mengde kokosmelk.

En god gryterett smaker nydelig sammen med et godt brød. Lavkarbo loff er vår beste anbefaling. Du finner oppskriften her. Vil du lage rundstykker finner du en god oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/03/lavkarbo-kjottdeiggryte-7.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1705352303512{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo kjøttdeiggryte

Lavkarbo kjøttdeiggryte

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Melk
Selleri

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts raspet ingefær
  • 0,5 chili
  • 1 stilk stangselleri
  • 0,25 purre
  • 0,5 paprika
  • 0,5 squash
  • 5 små champignon
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • Salt og pepper

Til servering

  • Seterrømme
  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Rasp ingefær og finhakk chili. Kutt stangselleri og purre i tynne skiver, kutt paprika og squash i små terninger, og champignon i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur og stek kjøttdeig og champignon sammen med ingefær, chili, paprikapulver, karri og gurkemeie. Stek frem til champignonen blir myk.
  • Tilsett alle grønnsakene og la det surre i gryten i noen minutter før du heller over kremfløte og vann.
  • Kok opp og la putre i ca. 15 min. Smak til med salt og pepper.
  • Server med seterrømme og finhakket gressløk.
Kalorier : 848kcal | Karbohydrater : 7,5g | Protein : 42g | Fett : 70g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Denne gryten smaker nydelig sammen med lavkarbo loff.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]