[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1726493160607{margin-bottom: 0px !important;}»][/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1726493177958{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 25px !important;}»]

Smaksrik og kremet lavkarbo kjøttdeigform!

Lavkarbo kjøttdeigform er en nydelig grateng som passer like godt til hverdag og helg. Savner du moussaka i ditt lavkarbo kosthold, anbefaler vi deg å teste denne gratengen.

Vi har brukt blomkålris i denne oppskriften, og laget en kremet blomkålmasse som fyller bunnen av formen. Toppen fylles med saftig kjøttsaus og ost. Nam! Hvis ikke du allerede er overbevist om at dette er en rett du bør prøve kan vi også nevne at oppskriften er skikkelig enkel og at dette er en rett alle vil lykkes med, uansett kokkeferdigheter.

Server gjerne denne gratengen med smørdampede rosenkål eller brokkoli, eller med en enkel salat.

Lavkarbo kjøttdeigform er glutenfri.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1705352575242{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo kjøttdeigform

Lavkarbo kjøttdeigform

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 40 minutter

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 blomkål
  • 0,5 løk
  • 2 tomater
  • 4 medium champignon
  • 125 g kremost naturell eller med krydder
  • 1 dl kremfløte
  • 175 g revet ost (saus og topping)
  • Salt og pepper
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket timian

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rasp blomkål med rivjern eller finhakk med en kniv. Kutt løk og tomat i terninger og champignon i tynne skiver.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek blomkålris i noen minutter før du tilsetter kremost, kremfløte, en neve revet ost, salt og pepper. Når alt er smeltet sammen heller du det over i en ildfast form.
  • Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne til det faller sammen og er gjennomstekt.
  • Tilsett tomatpuré, timian og tomater. Stek i et par min før du heller det i den ildfaste formen. Strø over den resterende mengden revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
Kalorier : 589kcal | Karbohydrater : 5,5g | Protein : 35g | Fett : 46g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Server gjerne lavkarbo kjøttdeigform med en enkel salat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]