Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1676993445827{margin-bottom: 0px !important;}»]

Ny og bedre oppskrift på saftige lavkarbo skillingsboller!

Lavkarbo kanelboller eller lavkarbo skillingsboller, som vi sier i Bergen, smaker nydelig. Disse bollene er saftig og luftig, og enkle å lykkes med.

I denne versjonen har vi byttet cottage cheese med creme fraiche og fjernet kokosmel og eplesidereddik. Man får derfor en bolledeig som er litt raskere å lage, og ikke minst enda saftige boller.

Denne oppskriften er glutenfri og nøttefri.

Lavkarbo skillingsboller

Dersom du ønsker å bruke en annen type søtning enn finesse bakesukker i deigen må du tilsette noe annet som aktiverer gjæren.

For å sikre at bollene hever må du tilsette enten finesse bakesukker, tagasøtt, bakesukkr, inulin eller yaconsirup. 1-2 ts er tilstrekkelig.

Havrefiber er ikke det samme som havremel eller havregryn. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er et reint fiberprodukt som ikke trekkes opp som næring i tarmen. Du finner havrefiber på tights.no: SunnRask Havrefiber.

Lavkarbo skillingsboller

Vi har samlet alle våre bolleoppskrifter på en samleside, som du finner her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. [/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1740824036414{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo skillingsboller

Lavkarbo kanelboller/skillingsboller (glutenfritt)

Serveringer 9 batch (1 batch gir 9 boller)
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer

Ingredienser

  • 150 g cottage cheese
  • 200 g kremfløte (evt. mandelmelk eller vann)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg (str. M eller L)
  • 120 g havrefiber (bruk mer dersom deigen er klissete)
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fyll og topping

  • Smeltet meierismør
  • Kanel
  • Finesse bakesukker (evt. Sukrin Gold)
  • SukrinSirup gold (valgfritt)
  • Egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over SukrinSirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull sammen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.
Kalorier : 153kcal | Karbohydrater : 0,4g | Protein : 5g | Fett : 11g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]