[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742154221376{margin-bottom: 0px !important;}»]

Rask å lage – supergod på smak

Denne oppskriften på lavkarbo iskrem lager du faktisk på kun fem minutter, også smaker den friskt og godt.

For å lage denne iskremen på fem minutter er du avhengig av en kraftig blender, som klarer å knuse frosne bær. Dersom du ikke har en slik blender, kan du likevel lage iskremen. Da må du tine bærene slik at de er halvtint før du stavmikser dem. Om det da blir litt bløtt setter du isen i frysen i 1 time, frem til du får ønsket konsistens.

Dersom du ønsker å pynte jordbærisen, kan du gjerne strø over litt kakaopulver når den er dandert i skåler. Du kan også raspe over sukkerfri sjokolade, kokosmasse eller hakket pistasjnøtt. Pynt gjerne iskremen med sitronmelisse eller mynteblader.

Lavkarbo jordbæris. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo jordbæris. Foto: Aina Sjo.

Iskremen kan du enkelt lage melkefri, ved å bytte kremfløte med kokosmelk.

Vil du ha inspirasjon til andre typer desserter som lages på bare noen få minutter har vi oppskrift på lavkarbo trollkrem med bringebær, lavkarbo ostekake i glass med bringebærpuré og lavkarbo kaffe mocca ostekake i glass.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742154148105{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo jordbæris. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo jordbæris på 5 minutter

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 5 minutter

Ingredienser

  • 300 g frosne jordbær, bringebær eller blåbær
  • 3 dl kremfløte eller kokosmelk (for melkefri iskrem)
  • 3 ss Finesse bakesukker

Fremgangsmåte

  • For å lage denne desserten på fem minutter, trenger du en kraftig blender som kan knuse de frosne bærene. Hvis du ikke har en kraftig blender, kan du fortsatt lage desserten, men tilberedningstiden vil bli lengre.
  • Bland alle ingrediensene i blenderen og kjør til du får en jevn, iskremaktig konsistens. Server umiddelbart etter tilberedning.
  • Hvis blenderen ikke er kraftig nok, kan du la bærene tine litt før du blander dem. Følg deretter prosessen som beskrevet ovenfor. Hvis du ønsker en fastere konsistens, kan du legge massen i en boks og sette den i frysen i ca. 1 time før servering.
Kalorier : 298kcal | Karbohydrater : 7,2g | Protein : 2g | Fett : 28g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]