Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742154390089{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: 25px !important;}»]

Lavkarbo iskrem

Lavkarbo vaniljeis er en base-oppskrift du kan eksperimentere videre med. Vi har valgt å lage den tradisjonelle vanilje iskremen. Her kan du blande inn bær, sjokoladepulver eller nøtter, for andre spennende smaker.

Mengden søtning kan variere ut ifra hvilke ingredienser du bruker. Lager du en sjokoladeis anbefaler vi å bruke mer søtning for å nøytralisere smaken av kakaopulver.

Lavkarbo vaniljeis. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo vaniljeis. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo vaniljeis er nydelig å servere med jordbærsaus, som du lager du enkelt lager ved å kjøre jordbær i en blender. Prøv også med salte peanøtter eller andre nøtter, for å få en nydelig variant av søtt og salt.

Er du glad i lakris anbefaler vi deg å teste vår lavkarbo lakrissaus som stivner på isen. Du finner oppskriften her.

Vi anbefaler at du prøver denne iskremen sammen med lavkarbopannekaker, som du finner oppskrift til her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742154356167{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo vaniljeis. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo vaniljeis

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 4 timer

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss Philadelphia ost

Fremgangsmåte

  • Pisk kremfløte, søtning og vaniljepulver sammen i en bakebolle til en luftig krem.
  • I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene og Philadelphia-osten til en jevn og glatt røre.
  • Vend eggemassen forsiktig inn i kremen med en slikkepott.
  • Hell røren over i en boks som egner seg for frysing.
  • Sett iskremen i fryseren. Rør i isen hvert 20. minutt, minst fem ganger, for å unngå dannelse av snøkrystaller. Dette hjelper til med å gjøre iskremen myk og kremet.
  • Hvis du har iskremmaskin, kan du bruke den i stedet for håndrøring. Følg da anvisningene på maskinen.
Kalorier : 376kcal | Karbohydrater : 3g | Protein : 5g | Fett : 37g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Server isen med for eksempel bær, raspet sukkerfri sjokolade og salte nøtter. Eller med himmelsk god lavkarbo lakrissaus som stivner på isen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]