Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1700656967773{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo kjeks med sjokoladetrekk

Lavkarbo hasselnøttkjeks med sjokolade er en kjeks med myk kjerne, som kan minne om kransekakestenger i konsistens. De er søte og har en fast og fin form.

Lavkarbo hasselnøttkjeks er laget med bare tre ingredienser, og er ferdig på kort tid.

Du kan fryse disse kjeksene og ta de opp fra frysen ca. 30 minutter før de skal serveres. Da bevarer du den myke kjernen så lenge som mulig. Om du ikke fryser de, kan du oppbevare de i en lukket beholder i romtemperatur.

Selv om de er veldig gode med sjokoladetrekk, trenger du ikke å dyppe disse i sjokolade. De smaker også godt uten.

Denne oppskriften er både melkefri  og glutenfri. Kjeksen regnes også som keto, da de inneholder svært få karbohydrater. Hasselnøtter inneholder 3,3 gram karbohydrater per 100 gram, og er derfor en godt egnet nøtt i et lavkarbo kosthold.

Vi har mange andre deilige oppskrifter, som for eksempel lavkarbo gule bomber, som du finner oppskrift på her.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter og kaker, finner du mange flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»12600,12598″ column=»2″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/12/lavkarbo-hasselnott-kjeks-6.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» desc=»Lavkarbo hasselnøtt kjeks med sjokoladetrekk!» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1700656755516{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]




Lavkarbo hasselnøttkjeks med sjokolade

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 20 stk.)
Allergener
Egg
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 45 minutter

Ingredienser

  • 200 g hasselnøtt
  • 2 eggehviter
  • 60 g Finesse bakesukker
  • Evt. sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel. Dersom du har nøttekvern kan du bruke den.
  • Stivpisk eggehviten. Vær nøye med at det bare er eggehvite i bollen, og ingen rester av eggeplommen. Dersom det er eggeplomme i eggehviten blir den ikke stiv.
  • Bland finesse bakesukker og hasselnøttmel forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Bruk hendene til å forme massen til kjeks som du legge på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. De er ferdig når de er gylden.
  • Avkjøl på bakebrettet. De kan kjennes myke ut når de er varm, men de blir faste når de blir kald.
  • Smelt sjokolade over vannbad. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen og legg tilbake på bakepapiret til sjokoladen er fast.
Kalorier : 73kcal | Karbohydrater : 1g | Protein : 2g | Fett : 6g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]