Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1669204593286{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo gulrotkake, som får tennene til å løpe i vann!!

Lavkarbo gulrotkake er ikke en avansert kake å lage også er det en kake som de fleste liker.

Visste du at innholdet av karbohydrater varierer etter modningsgraden på gulroten? Knaskegulrøtter har færre karbohydrater enn fullmodne gulrøtter.

Knaskegulrøtter har 4.2 gram karbohydrater per 100 gram, babygulrot har 4 gram karbohydrater per 100 gram og fullvokste gulrøtter har 6.7 gram karbohydrater per 100 gram. Vi har brukt knaskegulrøtter i denne oppskriften.

Gulrotkaken er glutenfri. Selve kaken er også laktosefri, med unntak av toppingen. Ønsker du en laktosefri topping kan du bruke laktosefri fløte og laktosefri kremost, slik at hele kaken blir laktosefri.

Har du ikke havrefiber kan du erstattet dette med lik mengde kokosmel eller med 1 toppet ss Fiberhusk (psyllium). Du kan også bruke den søtningen du foretrekker. Vi har valgt finesse bakesukker i denne oppskriften. Vær obs på at finesse bakesukker er dobbelt så søtt som sukker og at det derfor ikke kan byttes i lik mengde med alle typer søtning. Du finner mer informasjon om dette her.

 

Lavkarbo gulrotkake

Vi har mange flere gode oppskrifter på lavkarbo kaker, som du finner her.[/vc_column_text][mk_gallery images=»16835,16834″ column=»2″ frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1670963581611{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo gulrotkake

Lavkarbo - saftig gulrotkake

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

Kakebunn

  • 200 g knaskegulrøtter
  • 100 g valnøtter
  • 4 egg
  • 125 g Finesse bakesukker
  • 50 g smeltet meierismør
  • 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 20 g havrefiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.25 ts muskat

Ostekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g romtemperert kremost naturell
  • 30 g Finesse bakesukker
  • 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljepulver

Toppingforslag

  • Valnøtter
  • Kanel

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk nøttene med en kniv.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis. Bland inn alle de andre ingrediensene til kaken i eggedosisen.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør eller olje før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å bre røren jevnt utover.
  • Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

  • Pisk sammen alle ingrediensene til fast krem. Smør ostekremen på avkjølt kake.
  • Topp kaken med hakkede valnøtter og litt kanel etter ønske.
Kalorier : 353kcal | Karbohydrater : 2,9g | Protein : 9,1g | Fett : 30,8g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]