Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1731744744827{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo gullkuler – peanøttkuler med sukkerfri sjokolade, en saftig liten godbit!

Lavkarbo gullkuler er det vi har valgt å kalle disse små konfektkulene. Gullkulene er saftig og seig på innsiden med sjokolade på utsiden. Vi syntes de er veldig god!

Det er ulikt innhold av karbohydrater i peanøtter og vi anbefaler peanøtter fra Nøttegården som selges på Rema 1000, du finner de her.

Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Vi syntes Monster belgisk melkesjokolade er den beste og har brukt den i denne oppskriften.

Som smaksforsterker i peanøttkulene kan du bruke Monster Lavkarbo Zero Drops – Vanilla Vacation, eller annen type vaniljeekstrakt. Du kan også lage disse kulene uten vaniljeekstrakt eller bruke litt vaniljepulver istedenfor.

Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Med den samme oppskriften til peanøttkulene har vi også laget peanøttkjeks. Du finner fremgangsmåten her.

Er du glad i konfekt? Prøv gjerne noen av disse lavkarbo godbitene; Lavkarbo peanøttbarLavkarbo peanøttkonfektLavkarbo suksesskonfekt eller Lavkarbo proteinbar; karamell, pekan og hvit sjokolade.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1731744686139{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo gullkuler - peanøttkuler

Lavkarbo gullkuler - saftige peanøttkuler

Serveringer 1 deig (1 deig gir ca. 20 kuler)
Allergener
Melk
Peanøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 200 g salte peanøtter
  • 100 g SukrinSirup caramel
  • 2 dråper vaniljeessens eller vaniljepulver
  • 100-125 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Finhakke peanøttene i en foodprosessor til grovt mel.
  • Bland inn sukrinsirup caramel og vaniljeekstrakt. Bland til en seig masse. Bruk gjerne hendene. Tilsett mer sukrinsirup dersom blandingen blir veldig kompakt og tørr. Blandingsforholdet avhenger av hvor grovt peanøttene er kuttet.
  • Rull kuler av massen. Kulene har en fin størrelse når de veier ca. 15 gram.
  • Smelt sjokolade over vannbad.
  • Dypp kulene i smeltet sjokolade før du legger de på et skjærebrett med bakepapir. Dryss gjerne over litt hakket peanøtt etter at de er dyppet i sjokolade.
  • Sett brettet til kjøling i kjøleskap. De er klar når sjokoladen har stivnet.
Kalorier : 96kcal | Karbohydrater : 1,4g | Protein : 3g | Fett : 7,4g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]