Innlegget kan inneholde reklamelinker.
[vc_row css=».vc_custom_1604869491872{padding-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1612632018455{margin-bottom: 0px !important;}»]
Grillet kylling i jalapeñosaus, en skikkelig digg gryte!
Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus er en passe spicy gryte som vi nesten garanterer at alle vil like. Vi har brukt grillet kylling i denne oppskriften.
Jalapeño inneholder 2 500 – 10 000 scovillegrader, som er det målebarometeret man bruker for å skalere styrken på chili. Du kan lese mer om dette her.
Jalapeño er som oftest sterkere enn den røde eller grønne chilien man får kjøpt i norske butikker, men styrken varier. Rød chili har en styrke på ca. 5000 scovillegrader. I denne oppskriften har vi brukt en hel fersk jalapeño og syntes at styrken på retten ble medium sterk.
Du finner fersk jalapeno i matbutikker med bra frukt- og grønnsaksdisk, som Meny, eller i asiatiske butikker. Dersom du ikke får tak i fersk jalapeño kan du fint bruke syltet, som kan kjøpes på alle dagligvarebutikker.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/02/lavkarbo-grille-kylling-i-jalapenosaus-9.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image»][vc_column_text css=».vc_custom_1699182205735{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: -20px !important;}»]
Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Ingredienser
- 2 kyllinglår (ferdig krydret og grillet)
- 0,5 rødløk
- 0,5 grønn paprika
- 1 fersk jalapeño (evt. noen ss syltet jalapeño)
- 200 g blomkål
- 4 minimais
- Meierismør til steking
- 2 dl kremfløte
- 2 dl vann
- 100 g kremost naturell
- 1 ss kyllingfond
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Riv kjøttet av beina og kutt i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
- Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk jalapeño. Kutt blomkål i små buketter og minimais i skiver.
- Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter paprika og jalapeño. Surr dette i noen minutter.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter, til grønnsakene er mør. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.
- Smak til med salt og pepper.
Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
omhelse.no
Tips
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Leave A Comment