[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1675185730156{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo saftig fyrstekake med den tradisjonelle smaken!

Lavkarbo og glutenfri fyrstekake er en enkel kake å lage, som ser mer avansert ut enn den er. Dette er en saftig og god kake som kan serveres i enhver anledning, både til hverdags og til fest. Kaken har en god fyrstekakesmak og det skal godt gjøres å ikke forspise seg.

Vi har brukt finesse bakesukker i kaken, og syntes det gir en god smak. Tagatesse eller Bakesukkr fra tights.no er andre gode alternativer som kan byttes i lik mengde. 

Avfettet linfrømel gir en god smak til kaken også gir det god konsistens og tekstur i deigen. Har du ikke avfettet linfrømel kan du erstatte det med 3-4 ss Fiberhusk (psyllium). La deigen hvile litt før du jobber med den slik at fibrene aktiveres og binder væske i deigen.

Lavkarbo fyrstekake

Fyrstekaker smaker godt sammen med iskrem med vaniljesmak eller med pisket krem med litt søtning. Du finner en god oppskrift på vaniljeis uten tilsatt sukker her

Lavkarbo fyrstekake kan fint fryses og tiner raskt i romtemperatur. Dette er en kake som blir enda saftigere etter at den har vært fryst.

Lavkarbo fyrstekake

Ønsker du tips til andre lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1744542018014{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo fyrstekake

Lavkarbo fyrstekake

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Bunn

  • 125 g romtemperert meierismør
  • 125 g Finesse bakesukker
  • 3 eggeplommer
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 g avfettet linfrømel (se tips om erstatning i teksten over oppskriften)
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 3 eggehviter
  • 100 g Finesse bakesukker
  • 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 8 dråper mandelessens

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
  • Pisk smør og søtning til myk krem. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
  • Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje.
  • Del deigen i tre like store deler og legg den ene delen til side. Bruk de andre to delene til å lage bunnen av kaken. Trykk deigen jevnt ned i kakeformen og opp langs kanten av formen.

Fyll

  • Stivpisk eggehvite og søtning. Vend inn mandelmel og mandelessens.
  • Hell fyllet over bunnen i formen og sørg for at kanten langs sidene går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
  • Del deigen du la til side i seks deler. Deigen er litt skjør og må håndteres med forsiktighet. Rull pølser av deigen og legg over fyllet. Trykk forsiktig pølsene flat når de er lagt over kaken. Du kan eventuelt rulle og trykke strimlene flat på plastfolie slik at du kan forflytte strimlene ved hjelp av folien.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 min.
  • Avkjøl kaken i formen.
Kalorier : 311kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 10g | Fett : 26g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]