Lavkarbo salte frøknekkebrød med rosmarin

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Disse lavkarbo frøknekkebrødene er både enkle å lage og fulle av næringsrike frø som gir kroppen viktige vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Med en kombinasjon av sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner, får du et sprøtt og mettende knekkebrød som er perfekt både til frokost, som mellommåltid eller i matpakken.

Knekkebrødene er uten allergener som egg, gluten, nøtter og melk. De er også laget med ingredienser som du finner i vanlige matbutikker. Fiberhusk (malt psyllium) står i allergi-hyllen i de fleste matbutikker.

Lavkarbo frøknekkebrød med rosmarin

Lavkarbo frøknekkebrød med rosmarin

Lavkarbo knekkebrød kan lages med de tilpasningene du ønsker. Vurder gjerne smaken ved å endre på sammensetningen av frø. Så lenge du holder deg til omtrent den samme totalmengden frø, kan du gjøre de justeringene du foretrekker. Er du glad i nøtter kan du bytte noen av frøene med grovmalte nøtter. Du kan også male alle ingrediensene til fint mel, dersom du ikke ønsker hele frø eller nøtter i frøknekkebrødene.

Det er tilsatt litt tørket rosmarin i knekkebrødene og dette gir en aromatisk og spennende smak som passer godt til deg som liker salt pålegg som oster og kjøttpålegg på dine knekkebrød. Lukt gjerne på rosmarin før du blander det i, så får du en idé av hvilke smak dette gir.

Sjekk også ut vår populære oppskrift på lavkarbo knekkebrød med egg, som du finner her.




Lavkarbo salte frøknekkebrød med rosmarin

Lavkarbo salte frøknekkebrød med rosmarin (glutenfritt)

Serveringer 1 stekebrett (1 brett gir 16 knekkebrød)
Allergener
Sesamfrø

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 125 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g sesamfrø
  • 75 g linfrø
  • 1 ss Fiberhusk (malt psyllium)
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts tørket rosmarin (valgfritt)
  • Maldonsalt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle og la svelle i 5 minutter. Bland i rosmarin etter ønske.
  • Smør deigen jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Rutt opp med pizzahjul.
  • Stø over maldonsalt, dersom du ønske ekstra salte knekkebrød.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 minutter. Følg med, så de ikke blir brent.
  • Kutt knekkebrødene med et pizzahjul med en gang du tar stekebrettet ut av ovnen.
  • Avkjøl på rist. Oppbevar i en lukket boks. Holdbar i flere uker.
Kalorier : 147kcal | Karbohydrater : 0,6g | Protein : 6g | Fett : 12g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no