Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1742146281925{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo fisk i karri, servert med brokkoli- og blomkålris!

Lavkarbo fisk i karri er en fiskemiddag med smak av karri og kokos. Vi har tilsatt de grønnsakene vi syntes passer best i denne gryten, men her står du fritt til å lage din egen kombinasjon. Prøv for eksempel med sukkererter, bambusskudd eller bønnespirer.

Denne fiskegryten er både glutenfri og melkefri. Vi har brukt kokosmelk for å gi sausen en kremet konsistens. Dersom du ikke liker kokosmelk, kan du fint erstatte dette med kremfløte.

Lavkarbo fisk i karri. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo fisk i karri. Foto: Aina Sjo.

Vi syntes det passet godt med torsk i denne retten, men du kan selvsagt bruke en annen fisk. Sei eller laks er andre gode forslag. Prøv gjerne også med scampi eller reker, som vi tror vil gi en spennende smaksopplevelse.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo fiskemiddager, som du finner her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1742146268689{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo fisk i karri. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo fisk i karri

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk
Soya

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 30 minutter

Ingredienser

  • 300 g torsk i terninger
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 5 minimais
  • 50 g aspargesbønner
  • Olivenolje til steking
  • 3 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss fiskefond
  • 0,5 ts fish sauce (kan utelates)
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander og lime til servering

Grønn brokkoliris

  • 300 g brokkoli
  • 2 ss gresskarkjerner
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt rødløk i små terninger og paprika i strimler. Kutt minimais i tre deler og aspargesbønner i to eller tre deler.
  • Varm olje i en gryte til medium temperatur og stek rødløk og paprika til det blir mykt.
  • Tilsett kokosmelk, vann, soyasaus, fiskefond, fish sauce og karri. Kok opp og la putre i ca. 15 minutter uten lokk.
  • Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet. Rør inn fisk, minimais og aspargesbønner. La trekke til fisken flaker seg, ca. fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med koriander og lime etter ønske.

Grønn brokkoliris

  • Kutt stilken på brokkolien i terninger og pulser til ris i en foodprosessor. Legg risen til side og gjør det samme med brokkolibukettene.
  • Rist gresskarkjerner i en tørr stekepanne på høy temperatur i et par minutter.
  • Tilsett olivenolje og brokkoliris og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Kalorier : 717kcal | Karbohydrater : 9,6g | Protein : 42g | Fett : 54g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]