Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1668340597418{margin-bottom: 0px !important;}»]

Supersaftig firkløverkake – også glutenfri!

Vi laget oppskrift på firkløverkake som en av våre første kakeoppskrifter i 2020. Vi syntes firkløverkake er en glemt kake som fortjener å bli løftet frem. Vi har i den forbindelse gjort oppskriften enda bedre og enda enklere å lage med færre ingredienser.

Vi har også endret navn på kaken fra firkløverkake til supersaftig firkløverkake. Når du lager kaken kommer du til å skjønne hva vi mener med supersaftig.

Lavkarbo supersaftig firkløverkake

Det som er unikt med firkløverkaken er hasselnøttene man finner i firkløversjokoladen. Vi har valgt å bruke hasselnøtter i både kakebunnen og i firkløverglasuren. Du finner forøvrig mange varianter av denne kaken på Internett og spillerommet er stort.

Vi håper du liker vår oppdaterte oppskrift på lavkarbo firkløverkake og setter pris på alle tilbakemeldinger, enten nederst på denne siden eller i våre sosiale medieprofiler @omlavkarbo på Instagram  eller i vår Facebookgruppe, Lavkarbo med staging.omhelse.no.

Kan vi inspirere deg med andre gode kakeoppskrifter? Du finner alle våre oppskrifter her.[/vc_column_text][vc_column_text css=».vc_custom_1719047324085{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo supersaftig firkløverkake

Lavkarbo firkløverkake - supersaftig

Serveringer 1 kake (1 kake gir 14 stykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 egg
  • 85 g Finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 100 g romtemperert kremost naturell
  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g hasselnøtt
  • 30 g kakaopulver
  • 2 ts fiberhusk (psyllium)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts instant kaffepulver blandet i et par ss varmt vann
  • 1 klype vaniljepulver
  • 1 klype salt

Firkløverglasur

  • 20 g hasselnøtt
  • 75 g meierismør
  • 100 g sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Grovhakk hasselnøtt med en kniv. Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Firkløverglasur

  • Grovhakk hasselnøtt med en kniv. Smelt smør i en kjele. Skru av varmen på platen når smøret har smeltet og rør inn hakket sjokolade og hakket hasselnøtt. Rør til all sjokoladen har smeltet.
  • Sett kremen i kjøleskap i ca. 30 minutter, slik at den blir fastere. Blir den for fast kan den stå litt i romtemperatur før du smører den på kaken.
  • Smør glasur på kaken.
Kalorier : 267kcal | Karbohydrater : 4g | Protein : 8g | Fett : 21g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

La gjerne kaken stå litt i romtemperatur før du serverer den slik at kremen blir myk. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]