Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580165726449{padding-bottom: 25px !important;}»][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1636661287224{margin-bottom: 0px !important;}»]

Superpopulær lavkarbo dobbel suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte, fordi det er dobbel suksess når man får både gul krem og sjokoladekrem. Det er en nydelig kake, helt uten et eneste sukkerkorn. Vi garanterer at ingen vil merke at dette er en sukkerfri kake.

Når du skal dele eggehviten fra eggeplommen er det viktig at du ikke får noe av plommen med i eggehviten. Fettet fra eggeplommen gjør slik at du ikke klarer å piske eggehviten stiv. Et tips er å skille ett og ett egg og å legge eggehviten i en egen skål etter at du har skilt hviten og plommen. Da slipper du å kaste alle eggehvitene, dersom du skulle fått eggeplommen i bollen når det siste egget knekkes.

Lavkarbo dobbel suksessterte kan selvsagt lages uten sjokoladekrem, dersom du ønsker tradisjonell suksessterte. Da får du tradisjonell sukkerfri suksessterte. Men vi kan love at denne kombinasjonen er nydelig.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. [/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/09/lavkarbo-dobbel-suksessterte-2.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» caption_location=»outside-image» align=»center»][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2020/09/lavkarbo-dobbel-suksessterte-3.jpg» image_size=»large» lightbox=»true» frame_style=»rounded» desc=»Lavkarbo dobbel suksessterte, med både sjokoladekrem og gul krem! Nydelig sukkerfri kake.» caption_location=»outside-image» align=»center»][vc_column_text css=».vc_custom_1727722793438{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo kaker suksessterte

Lavkarbo dobbel suksessterte

Serveringer 1 kake (1 kake gir 12 stykker)
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 2 timer

Ingredienser

Bunn

  • 4 eggehviter M/L egg
  • 50 g Finesse bakesukker
  • 50 g monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
  • 200 g mandler

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 125 g kremfløte
  • 90 g Finesse bakesukker
  • 150 g meierismør
  • 0,25 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Sjokoladekrem

  • 125 g romtemperert meierismør
  • 100 g romtemperert kremost
  • 30 g Finesse bakesukker
  • 4 ts kakaopulver

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 20 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.

Sjokoladekrem

  • Bland alle ingrediensene til sjokoladekremen i en bolle og pisk til krem ved hjelp av miksmaster.

Sett sammen kaken

  • Smør bunnen først med sjokoladekrem, deretter gul krem. Du kan bruke en sprøytepose og sprøyte kremen i rosetter, dersom du ønsker det.
Kalorier : 342kcal | Karbohydrater : 2g | Protein : 6g | Fett : 32g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]