Cottage cheese er en trendige ingrediensen for tiden!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Kanskje du har fått med deg den nye trenden med cottage cheese-is på TikTok? Vi laget isen etter oppskriften og syntes isen hadde mye iskrystaller og ga en tørr følelse i munnen.

Vi likte konseptet cottage cheese-is og forsøkte noen runder for å klare å lage isen med kremkonsistens og uten iskrystaller.

Cottage cheese er fettfattig og mangler derfor en viktig ingrediens for å lage en myk iskrem. Vi tilsatte derfor emulgator for å berike cottage cheese-massen med fett. Eggeplommer og MCT-olje fungerte veldig godt sammen til dette formålet.

Du kan selvsagt lage denne isen uten emulgator, eggeplomme og MCT-olje, og se om du liker konsistensen slik den originalt skal være.

Når vi jobbet med denne oppskriften fikk vi ideen til å lage hyttegrøt, sjekk ut oppskriften her.

Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med jordbær, bla ned for oppskrift.

Hemmeligheten

Du har kanskje kjent at cottage cheese har en litt tørr og knudrete konsistens. Det krever litt innsats for å endre konsistensen.

Du må kjøre cottage cheese leeenge nok i foodprossesoren for å få rett konsistens. Kjører du den for kort eller bare til de store kornene er malt vil du få en tørr og kornete konsistens på isen. Dette er ikke godt.

Når du tror massen er klar kjører du den ett ekstra minutt. Smak på massen og avgjør om den trenger lengre tid i prosessoren. Når den er klar skal den minne om rømme i konsistensen.

Sjokolade eller jordbær?

Scroll helt ned for å finne oppskrift til lavkarbo cottage cheese-is med jordbær. Hvilke syntes du er best?

Sjokolade er enkelt å lage uten krystaller da den inneholder minst vann. Det blir litt mer iskrystaller i isen med jordbær, men lar du den tine en stund på kjøkkenbenken før du forsyner deg vil isen få bedre konsistens.

Du kan bruke de bærene du foretrekker. Ønsker du å bruke bringebær anbefaler vi at du enten siler ut frøene bra bærene eller kjører bærene i en foodproessor lenge nok til at frøene knuses.




Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med sjokoladesmak

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 6 timer

Ingredienser

  • 400 g cottage cheese original
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss MCT-olje
  • 75 g SukrinSirup gold
  • 45 g Finesse bakesukker
  • 35 g kakaopulver (mer etter smak)

Toppingforslag

  • Sjokolade uten sukker
  • SukrinSirup caramel

Fremgangsmåte

  • Bland cottage cheese, eggeplomme og MCT-olje i en foodprosessor. Kjør til du får en silkemyk masse, og skrap ned eventuelle klumper fra kantene underveis. Når du føler at den er ferdig, kjør den gjerne litt lenger. Jo lenger du kjører den i foodprosessoren, desto mer kremet blir isen. Smak på massen – den skal ha samme konsistens som rømme når den er klar.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og kjør noen runder til i prosessoren til alt er godt blandet. Smak til med kakaopulver og søtning.
  • Hell blandingen i en matboks, legg på lokk og sett i fryseren.
  • Rør i massen etter ca. én time. Gjenta etter totalt to timer. Etter dette lar du isen stå til den er helt fryst (det kan ta noen timer).
  • La isboksen tine på kjøkkenbenken i ca. 45 minutter før servering.
  • Fordel isen i en skåler og topp med ønsket topping.
Kalorier : 226kcal | Karbohydrater : 2,7g | Protein : 15g | Fett : 15g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no




Lavkarbo cottage cheese is

Lavkarbo cottage cheese is med jordbærsmak

Serveringer 4 porsjoner
Allergener
Egg
Melk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 6 timer

Ingredienser

  • 400 g cottage cheese original
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss MCT-olje
  • 150 g frosne jordbær
  • 75 g SukrinSirup gold
  • 25 g Finesse bakesukker

Toppingforslag

  • Jordbærsaus eller friske jordbær
  • SukrinSirup maple

Fremgangsmåte

  • Tin jordbærene på kjøkkenbenken, eller tin dem raskt i mikroen.
  • Bland cottage cheese, eggeplomme og MCT-olje i en foodprosessor. Kjør til du får en silkemyk masse, og skrap ned eventuelle klumper fra kantene underveis. Når du føler at den er ferdig, kjør den gjerne litt lenger. Jo lenger du kjører den i foodprosessoren, desto mer kremet blir isen. Smak på massen – den skal ha samme konsistens som rømme når den er klar.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og de tinte jordbærene. Kjør noen runder i prosessoren til alt er godt blandet. Smak til med søtning.
  • Hell blandingen i en matboks, legg på lokk og sett i fryseren.
  • Rør i massen etter ca. én time. Gjenta etter totalt to timer. Etter dette lar du isen stå til den er helt fryst (det kan ta noen timer).
  • La isboksen tine på kjøkkenbenken i ca. 45 minutter før servering.
  • Fordel isen i en skåler og topp med ønsket topping.
Kalorier : 226kcal | Karbohydrater : 5,4g | Protein : 14g | Fett : 13g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

Tips

Jordbærsaus lager du enkelt ved å stavmikse bærene. Smak til med søtning etter behov.