Innlegget kan inneholde reklamelinker.

[vc_row css=».vc_custom_1580236224865{padding-bottom: 25px !important;}» id=»1″][vc_column][vc_column_text el_class=»1″ css=».vc_custom_1745240837070{margin-bottom: 0px !important;padding-bottom: 25px !important;}»]

Chiapudding med bringebær og friske bær, luksus frokost!

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk.

Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde et jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Chiafrø i mat

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, frokostblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik vi har gjort. Dette er en nydelig lavkarbo søtsak du kan nyte til frokost, lunsj eller kveldsmåltid.

Vi har toppet denne supersunne chiapuddingen med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt, friske bringebær og blåbær, og en liten kvast sitronmelisse.

Andre topping forslag er kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding, som du finner oppskrift på her. Prøv også med peanøtter og lavkarbo karamellsaus. Eller finn på din helt egen versjon.[/vc_column_text][mk_gallery images=»19657″ column=»1″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_column_text css=».vc_custom_1672926474430{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo chiapudding med bringebær

Lavkarbo chiapudding med bringebær

Serveringer 1 porsjon
Allergener
Ingen

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 3 timer

Ingredienser

Chiapudding

  • 3 ss chiafrø
  • 1.5 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 0.5 dl vann
  • 1 ts vaniljesukkr evt. noen dråper vaniljeekstrakt
  • 100 g frosne bringebær
  • 1 ss Sukrinmelis

Toppingforslag

  • Pasjonsfrukt
  • Bær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken godt før du åpner den. Bland chiafrø, kokosmelk, vann og vaniljesukkr i en skål eller boks.
  • La chiapuddingen stå i kjøleskap frem til den har tyknet. Minst tre timer, og helst over natten.
  • Lag bringebærsaus ved å varme fryste bringebær i en kjele. Tilsett sukrinmelis etter smak. Bruk en stavmikser til å lage bringebærsaus.
  • Rør godt i chiapuddingen før du legger pudding og bringebærsaus lagvis i serveringsglass. Toppes med for eksempel pasjonsfrukt, bringebær, blåbær og sitronmelisse.
Kalorier : 487kcal | Karbohydrater : 6g | Protein : 10g | Fett : 43g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1621854744148{margin-bottom: 0px !important;}»]

Andre varianter av chiapudding

[/vc_column_text][vc_basic_grid post_type=»post» max_items=»-1″ style=»lazy» items_per_page=»8″ element_width=»6″ item=»7092″ grid_id=»vc_gid:1745240786760-13dbf122-6aa4-6″ taxonomies=»1506″][/vc_column][/vc_row]