[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1619100927131{margin-bottom: 0px !important;}»]

Lavkarbo ceviche med torsk, spennende og smaksrik fiskerett!

Ceviche har sin opprinnelse i Latin-Amerika. Ceviche må ikke forveksles med sushi, da dette er to ulike måter å tilberede fisk på.

Spiser du ceviche spiser du fisk som er kald kokt i en sitrusmarinade. Ligger fiske lenge nok i sitrus endrer den farge og få konsistens som minner om kokt fisk. Fisken får også en nydelig sitrussmak som passer perfekt i en frisk salat.

Vi har brukt en syrlig og frisk sitrusdressing i denne retten. Du finner oppskriften på lavkarbo sitrusdressing her.

I Latin-Amerika serveres gjerne ceviche sammen med tortillalefser og nachochips. Fisken blir da som en erstatning for kjøttdeigen i tacoen. Dette smaker skikkelig godt!

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo fiskemiddager? Du finner mange mange gode fiskeoppskrifter her.[/vc_column_text][mk_image src=»https://staging.omhelse.no/wp-content/uploads/2021/04/lavkarbo-ceviche-3-scaled.jpg» image_size=»full» frame_style=»rounded»][mk_gallery images=»20360,20361″ column=»1″ image_size=»full» frame_style=»rounded»][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text css=».vc_custom_1699184897533{margin-bottom: 0px !important;}»]




Lavkarbo ceviche

Lavkarbo ceviche med torsk

Serveringer 2 porsjoner
Allergener
Fisk

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener
Tidsbruk: 1 time

Ingredienser

Ceviche

  • 300 - 400 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 sitron saften
  • 2 lime saften
  • 4 ss olivenolje

Salat

  • 12 cherrytomater
  • Olivenolje
  • Salt
  • 0.5 gul paprika
  • 0.5 rød paprika
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 chili
  • 0.5 lime saften
  • 50 g sukkererter
  • 2 avocado
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

Ceviche

  • Skjær fisken i skiver eller terninger og legg bitene i en bolle eller brødpose. Vask limen og rasp skallet. Bland skallet inn i fisken. Hell over sitronsaft, limesaft og olivenolje. Bland godt.
  • Sett fisken i kjøleskap og la den marineres i minimum 30 minutter og helt opp til 1 time. Fisken kokes i sitrussaft og du skal se at fisken har endret farge når den er ferdig.

Salat

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Legg cherrytomat i en ildfast form, strø over salt og hell over litt olivenolje. Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Kutt grønnsakene i små terninger og legg i en skål. Skvis over limesaft og tilsett litt salt.
  • Dander salaten i serveringsskåler, legg over bakte cherrytomater og ceviche. Topp med frisk koriander og sitrusdressing.
Kalorier : 499kcal | Karbohydrater : 12g | Protein : 40g | Fett : 31g

Logg inn for å se næringsinnhold og allergener

omhelse.no

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]